Mesajul comandatului Batalionului Azov la evacuarea militarilor răniţi din Azovstal: „Războiul e o artă, nu o ştiinţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evacuarea soldaţilor din oţelăria Azovstal / Foto Arhivă / CNN
Evacuarea soldaţilor din oţelăria Azovstal / Foto Arhivă / CNN

Comandantul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, a spus în mesajul său video transmis luni seară, când au fost evacuaţi şi soldaţii din oţelăria Azovstal, că decizia a fost luată pentru salvarea vieţilor luptătorilor. El a subliniat că cel mai înalt standard de comandă este îndeplinirea misiunii, în paralel cu protejarea a cât mai multe vieţi.

În mesajul care a fost postat pe Twitter, Denis Prokopenko vorbeşte despre riscurile războiului şi importanţa protejării oamenilor.

„Întotdeauna există riscuri când comanzi o unitate. În război nu există planuri şi operaţiuni complet sigure. Cel mai important lucru este să înţelegi dacă ai luat în calcul toate riscurile, dacă există un plan B, dacă eşti complet pregătit să respecţi planul, care trebuie să combine îndeplinirea misiunii cu protejarea la maximum a vieţii şi sănătăţii oamenilor. Poate de aceea războiul este o artă, nu o ştiinţă, când ai îndeplinit misiunea şi ai salvat cât mai mulţi oameni posibil. Acesta este cel mai înalt nivel de comandă şi control. În special atunci când decizia ta primeşte aprobarea superiorilor. Glorie Ucrainei!”, a spus Denis Prokopenko în mesajul înregistrat.

Autorităţile ucrainene au declarat că 264 de soldaţi au fost evacuaţi luni seară din combinatul Azovstal. Dintre aceştia 53 sunt răniţi grav şi a fost nevoie să fie transportaţi la Novoazovsk pentru asistenţă medicală. Ceilalţi 211 sodaţi au fost duşi la Olenivka printr-un coridor umanitar, conform declaraţiilor ministrului adjunct al apărării, Ganna Malia

Potrivit Ministerului rus al Apărării, a fost agreată o încetare a focului pentru evacuarea răniţilor în stare grava.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite