UE sancţionează şase persoane şi o companie din Rusia pentru otrăvirea lui Navalnîi. Moscova ameninţă cu oprirea dialogului cu Bruxellesul

UE sancţionează şase persoane şi o companie din Rusia pentru otrăvirea lui Navalnîi. Moscova ameninţă cu oprirea dialogului cu Bruxellesul

Aleksei Navalnîi, în spitalul din Berlin

Uniunea Europeană a convenit să sancţioneze şase persoane şi o companie din Federaţia Rusă în urma otrăvirii opozantului rus Aleksei Navalnâi, informează miercuri dpa, care citează diplomaţi europeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acordul a fost înregistrat în cadrul unei întâlniri a ambasadorilor UE la Bruxelles şi urmează deciziei de a iniţia noi sancţiuni luată luni de miniştrii de Externe ai ţărilor din blocul comunitar.
 
Sancţiunile ce prevăd îngheţarea de active şi interdicţii de călătorie urmează să fie finalizate printr-o procedură scrisă şi ar putea fi implementate în următoarele câteva zile.
 
Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că Federaţia Rusă va răspunde cu măsuri similare la sancţiunile impuse de UE, ameninţând cu opriea dialogului cu Bruxelles-ul, potrivit Reuters.
 
Aleksei Navalnâi, critic fervent al preşedintelui rus Vladimir Putin şi proeminent militant anticorupţie, şi-a pierdut cunoştinţa într-un zbor intern din Siberia pe 20 august şi două zile mai târziu a fost transportat în Germania în comă.
 
Săptămâna trecută, Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a confirmat că Aleksei Navalnâi a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok a cărui utilizare este interzisă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările