Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul lui Joe Biden şi cere Rusiei să diminueze tensiunile de la graniţă

Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul lui Joe Biden şi cere Rusiei să diminueze tensiunile de la graniţă

Foto Shutterstock

Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul oferit de Joe Biden şi cere Rusiei să diminueze tensiunile regionale prin mijloace diplomatice, a spus marţi Mihailo Podoleak, consilierul şefului Biroului Preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem recunoscători preşedintelui Biden pentru sprijinul neclintit faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a afirmat el, potrivit unui comunicat.
 
„Susţinem apelul preşedintelui Biden adresat liderului rus de a reveni la instrumentele diplomatice şi de a asigura dezescaladarea în regiunea noasră. Vom continua să ne coordonăm cu partea americană pentru a obţine rezultate concrete în interesul Ucrainei”, a subliniat Mihailo Podoleak, citat de Agerpres.
 
Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a transmis marţi omologului său rus, Vladimir Putin, că Rusia se va confrunta cu „sancţiuni severe, în special economice” în cazul unei escaladări militare în Ucraina, în cadrul summitului virtual dintre cei doi şefi de stat, a indicat Casa Albă într-un comunicat.
 
Potrivit comunicatului, preşedintele american a exprimat şi profunda preocupare a SUA şi a aliaţilor faţă de concentrarea de trupe ruseşti de la graniţa Ucraina.
 
Washingtonul, NATO şi Kievul acuză Moscova de concentrarea trupelor la frontiera cu Ucraina în vederea unui atac împotriva acestei ţări. 
 
Biden a sporit presiunea asupra Rusiei şi a afirmat că pregăteşte „iniţiative” pentru apărarea Ucrainei, în cazului unei invazii.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, serviciile de informaţii americane au indicat faptul că Rusia ar putea invada Ucraina cu mai mult de 175.000 de militari, potrivit mai multor rapoarte.
 
„Planurile implică mişcarea extinsă a 100 de batalioane, aproximativ 175.000 de militari cu tot cu blindate, artilerie şi echipamente”, a spus oficialul administraţiei Biden, explicând în continuare că SUA estimează că „jumătate dintre aceste unităţi sunt deja în apropierea graniţei cu Ucraina”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările