Italia: Trei români au evadat dintr-un penitenciar din Florenţa

Italia: Trei români au evadat dintr-un penitenciar din Florenţa

Penitenciarul Sollicciano din Firenze FOTO „La Stampa”

Trei deţinuţi români au evadat, luni seara, din Penitenciarul Sollicciano din oraşul italian Florenţa, relatează cotidianul „La Stampa”. Cei trei ar fi escaladat zidurile închisorii cu ajutorul unei sfori făcute din cearşafurile pe care le aveau în celulă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei trei români - ale căror nume sunt Ciocan Dănuţ Costel, Bordeiano Costel şi Doncin Constantin Cătălin, conform publicaţiei italiene – ar fi fost arestaţi la începutul lunii februarie, în urma unei operaţiuni a poliţiei italiene care a vizat o reţea organizată de furt formată din 25 de persoane, toţi români.

Evadarea a avut loc în jurul orei locale 19.00, deţinuţii reuşind să spargă zidul celulei, de unde au reuşit să ajungă în curtea interioară şi să escaladeze zidul.

Porţiunea de zid prin care au scăpat cei trei români nu era monitorizată deoarece accesul în zonă era interzis, din cauza deteriorării parţiale a zidului – motiv pentru care patrulele nu aveau voie să traverseze zona, din cauza pericolului de prăbuşire. 

Se bănuieşte că deţinuţii ar fi fost asistaţi de cel puţin o altă persoană, care i-ar fi transportat cu maşina din apropierea închisoarii. Poliţia din Florenţa a pornit o operaţiune de căutare a evadaţilor şi a eventualilor complici ai acestora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările