Tragedie în Marea Mediterană: cel puţin 39 de migranţi au murit după ce li s-au răsturnat bărcile

Tragedie în Marea Mediterană: cel puţin 39 de migranţi au murit după ce li s-au răsturnat bărcile

FOTO Shutterstock

Cel puţin 39 de migranţi au murit marţi în Marea Mediterană după ce două bărci plecate din Tunisia s-au răsturnat în timp ce încercau să traverseze către insula italiană Lampedusa, a adnunţat ministrul Tunisiei al Apărării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Paza de coastă a salvat alte 165 de persoane, iar căutările pentru mai mulţi supravieţuitori sunt încă în desfăşurare în largul coastei oraşului-port Sfax, din Tunisia, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Mohamed Zekri. Toţi migranţii provin din Africa subsahariană, a adăugat el.

Linia de coastă din apropierea oraşului-port tunisian Sfax a devenit un punct de plecare major pentru migranţii care fug de conflict şi sărăcia din Africa şi Orientul Mijlociu şi caută o viaţă mai bună în Europa.

În 2019, aproximativ 90 de imigranţi africani s-au înecat atunci când barca lor s-a răsturnat în largul coastei tunisiene, după ce a plecat spre Europa din Libia, într-unul dintre cele mai grave dezastre de acest gen cu care au trebuit să se confrunte autorităţile tunisiene.

Numărul migranţilor tunisieni care ajung pe ţărmurile italiene a crescut de cinci ori la 13.000 în 2020, a declarat un grup pentru drepturile omului, atribuind creşterea dificultăţilor economice din Tunisia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările