Suedia îşi închide graniţa cu Norvegia din cauza noii tulpini de SARS-CoV-2

Suedia îşi închide graniţa cu Norvegia din cauza noii tulpini de SARS-CoV-2

Suedia îşi închide graniţa cu Norvegia / FOTO Shutterstock

Suedia a anunţat duminică închiderea temporară a graniţei cu Norvegia, din cauza mutaţiei britanice a coronavirusului SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mikael Damberg, ministrul suedez de Interne, a declarat că interdicţia de trecerea a graniţiei va fi în vigoare până pe 14 februarie, conform Reuters.
 
Acesta a mai spus că sunt exceptaţi de la aplicarea acestei măsuri lucrătorii transfrontalieri, transportatorii şi cei care călătoresc pentru motive familiale. De asemenea, Suedia a prelungit din acelaşi motiv interdicţia de intrare pentru persoanele venite din Marea Britanie şi Danemarca.
 
Guvernul norvegian a impus sâmbătă un lockdown pentru cel puţin o săptămână în zece municipalităţi din zona capitalei Oslo, în urma detectării în două cămine de bătrâni a unor focare de COVID-19 cu tulpina britanică mai contagioasă a coronavirusului.
 
Norvegia este una dintre ţările europene cele mai puţin afectate de pandemia COVID-19, ea optând de la început pentru măsuri severe de combatere a răspândirii coronavirusului, în contrast cu abordarea mai relaxată a Suediei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările