Sadiq Khan salută respingerea acordului Brexitului în Parlament şi îndeamnă la organizarea unui referendum

Sadiq Khan salută respingerea acordului Brexitului în Parlament şi îndeamnă la organizarea unui referendum

FOTO Arhiva

Primarul Londrei Sadiq Khan salută respingerea de către Camera Comunelor a acordului ”prost” al Guvernului Theresei May cu Bruxellesul şi îndeamnă la organizarea unui referendum, relatează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Salut respingerea prin vot în această (marţi) seara a acordului prost al Brexitului Guvernului”, afirmă într-un mesaj postat pe Twitter liderul laburist.

”Premierul trebuie să ne pună oraşul şi ţara pe primul loc şi să retragă (notificarea Brexitului prin) Articolul 50”, îndeamnă el.

”A venit timpul să i se lase publicului britanic ultimul cuvânt asupra Brexitului”, mai scrie Khan.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei din cadrul Cabinetului laburist din umbră Richard Burgon apreciază că un referendum ”ar putea deveni necesar” în vederea ieşirii din blocajul din Parlament.

”Noi credem că un acord de bun simţ al Brexitului este în continuare posibil”, iar o nouă dată a Brexitului este necesară, apreciază el.

Reprezentantul laburist îndeamnă de asemenea la retragerea posibilităţii unui Brexit fără acord.

Pe de altă parte, ministrul însărcinat cu Relaţia cu Parlamentul Andrea Leadsom a anunţat că s-a depus o moţiune prin care se propune ca votul de miercuri să aibă loc la ora locală 19.00 (21.00, ora României).

Liderul influentului grup conservator eurosceptic European Research Group (ERG) Jacob Rees-Mogg a subliniat marţi seara, după vot, o amânare a Brexitului nu rezolvă problema din Parlament.

Însă Chuka Umunna, un fost membru al Partidului Laburist, în prezent membru al Grupului Independent în Parlament, subliniază că ”este greu de văzut cum să rezolvăm blocajul (în Legislativ) fără să ne întoarcem înapoi la popor”.

Umunna afirmă că nu există o majoritate, în Camera Comunelor, în favoarea unui Brexit fătă acord.

”Nu putem continua aşa”, fără un leadership, a subliniat el.

Rees-Mogg i-a replicat că Parlamentul nu face ceea ce a votat poporul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările