Primul deces cauzat de coronavirus în Europa. Cine este victima

Primul deces cauzat de coronavirus în Europa. Cine este victima

Foto EPA EFE

Un turist chinez care a murit în Franţa după ce s-a infectat cu coronavirusul care afectează China este prima victimă din afara Asiei a noii maladii, transmite BBC.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victima este un bărbat în vârstă de 80 de ani din provincia Hubei, China, potrivit ministrului francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn. Chinezul a ajuns în Franţa pe 16 ianuarie şi a fost plasat în carantină, pe 25 ianuarie, la un spital din Paris. Fiica bătrânului a fost şi ea infectată, dar starea sa de sănătate este bună şi se recuperează.
 
Doar trei decese au fost raportate anterior în afara Chinei - în Hong Kong, Filipine şi în Japonia, iar bilanţul total depăşeşte 1.500 de morţi, cu cele mai multe decese în provincia Hubei, unde infecţia a apărut pentru prima dată.
 
Cele mai noi informaţii arată că 2.641 de oameni au fost confirmaţi ca fiind infectaţi, ridicând totalul pacienţilor din China la 66.492.
 
Franţa a anunţat anterior care are 11 cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus, cunoscut oficial sub denumirea Covid-19. Şase dintre aceşti pacienţi sunt în continuare internaţi.
Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: