Preşedintele PPE Wilfried Martens: Criza politică provocată de USL afectează credibilitatea politică şi economică a României

Preşedintele PPE Wilfried Martens: Criza politică provocată de USL afectează credibilitatea politică şi economică a României

Wilfried Martens, preşedintele Partidului Popular European

"Curtea Constitutională a României a făcut o solicitare foarte clară Guvernului României de a furniza listele de alegători pe baza cărora a fost organizat referendumul de demitere a preşedintelui Romaniei Traian Băsescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Sunt consternat să observ că guvernul Socialist-Liberal condus de premierul Victor Ponta încă nu a răspuns acestei solicitări, împiedicând astfel activitatea Curţii Constituţionale. Fac apel la Guvern să furnizeze fără întârziere acestei instanţe listele de alegători. Orice întârziere ridică semne de întrebare privind intenţiile reale ale lui Ponta. Deciziile CCR trebuie respectate; ele nu trebuie manipulate sau împiedicate în niciun fel", a afirmat preşedintele PPE Martens, potrivit unui comunicat al formaţiunii.

Potrivit acestuia, criza politică provocată de Guvernul USL a afectat “în mod serios” credibilitatea politică şi economică a României şi, aşa cum FMI-ul a indicat deja, o eventuală prelungire a crizei va afecta progresele economice recente ale ţării. “Fac apel la Guvern să implementeze în mod urgent solicitările Comisiei Europene şi ale Comisiei de la Veneţia pentru a pune capăt crizei politice. Mai mult decât atât, orice politician care nu a respectat legea trebuie să fie tras la raspundere, indiferent din ce partid face parte", a adăugat preşedintele PPE.

Martens răspunde şi criticilor de ieri ale liderului grupului social democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda.

 "În Romania, ca in orice alt stat membru, trebuie să distingem între acei actori care respectă statul de drept şi cei care nu îl respectă. Le reamintesc socialiştilor europeni ca primul-ministru Ponta a reprezentat România la Consiliul Euroepan în ciuda deciziei clare a CCR potrivit căreia preşedintele Basescu are dreptul să reprezinte România”, a mai spus liderul PPE.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările