Premierul Finlandei cere iertare pentru că a ieşit în club, deşi era contact direct al unei persoane infectate cu SARS-CoV-2

Premierul Finlandei cere iertare pentru că a ieşit în club, deşi era contact direct al unei persoane infectate cu SARS-CoV-2

FOTO: EPA-EFE

Prim-ministra finlandeză, Sanna Marin, şi-a cerut scuze public miercuri după ce a apărut în presă o fotografie cu ea într-un club de noapte, în urma testării pozitive a ministrului de Externe, informează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am greşit. Ar fi trebuit să analizez mai atent situaţia", a declarat Marin într-un interviu difuzat de postul public de televiziune Yle, miercuri seară. Iniţial, Sanna Marin, care a primit două doze de vaccin COVID-19, şi-a apărat acţiunile, spunând că a urmat sfatul secretarului său de stat.
 
Ministrul de Externe al Finlandei, Pekka Haavisto, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la doar o zi după ce a fost în contact apropiat cu Marin. Premierul a spus că a luat cunoştinţă de acest fapt în timpul unei ieşiri cu soţul şi prietenii ei sâmbătă, la Helsinki. Marin a spus pe Facebook că au sunat-o consilierii şi i-au spus că „nu vor fi măsuri speciale”, astfel că ea a decis să nu-şi scurteze seara în oraş. 
 
FOTO: seiska.fi / Sanna Marin surprinsă în club după ce a aflat că a intrat în contact cu ministrul de Externe, pozitiv de COVID-19
 
„A spus că miniştrii nu vor fi carantinaţi pentru că toţi au fost vaccinaţi de două ori”, a scris Marin pe Facebook, explicând de ce a continuat să socializeze.
 
Ulterior, biroul premierului a declarat că le-a trimis miniştrilor expuşi două mesaje sâmbătă, recomandându-le să evite contactul cu alte persoane. Marin a spus că şi-a lăsat telefonul oficial acasă şi că s-a bazat în schimb, pe consilierii care o contactau pe telefonul personal. De atunci, Marin a făcut două teste pentru depistarea COVID-19, care au fost negative. 
 
Finlanda nu cere cetăţenilor complet vaccinaţi să se autoizoleze dacă intră în contact cu un infectat cu Sars-Cov-2, dar îi sfătuieşte pe cetăţeni să evite contactul social şi să facă un test.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările