Premierul Finlandei cere iertare pentru că a ieşit în club, deşi era contact direct al unei persoane infectate cu SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Prim-ministra finlandeză, Sanna Marin, şi-a cerut scuze public miercuri după ce a apărut în presă o fotografie cu ea într-un club de noapte, în urma testării pozitive a ministrului de Externe, informează CNN.

„Am greşit. Ar fi trebuit să analizez mai atent situaţia", a declarat Marin într-un interviu difuzat de postul public de televiziune Yle, miercuri seară. Iniţial, Sanna Marin, care a primit două doze de vaccin COVID-19, şi-a apărat acţiunile, spunând că a urmat sfatul secretarului său de stat.

Ministrul de Externe al Finlandei, Pekka Haavisto, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la doar o zi după ce a fost în contact apropiat cu Marin. Premierul a spus că a luat cunoştinţă de acest fapt în timpul unei ieşiri cu soţul şi prietenii ei sâmbătă, la Helsinki. Marin a spus pe Facebook că au sunat-o consilierii şi i-au spus că „nu vor fi măsuri speciale”, astfel că ea a decis să nu-şi scurteze seara în oraş. 

sanna marin surprinsa in club - seiska.fi

FOTO: seiska.fi / Sanna Marin surprinsă în club după ce a aflat că a intrat în contact cu ministrul de Externe, pozitiv de COVID-19

„A spus că miniştrii nu vor fi carantinaţi pentru că toţi au fost vaccinaţi de două ori”, a scris Marin pe Facebook, explicând de ce a continuat să socializeze.

Ulterior, biroul premierului a declarat că le-a trimis miniştrilor expuşi două mesaje sâmbătă, recomandându-le să evite contactul cu alte persoane. Marin a spus că şi-a lăsat telefonul oficial acasă şi că s-a bazat în schimb, pe consilierii care o contactau pe telefonul personal. De atunci, Marin a făcut două teste pentru depistarea COVID-19, care au fost negative. 

Finlanda nu cere cetăţenilor complet vaccinaţi să se autoizoleze dacă intră în contact cu un infectat cu Sars-Cov-2, dar îi sfătuieşte pe cetăţeni să evite contactul social şi să facă un test.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite