Orban: Ungaria se apropie de un acord cu FMI

Orban: Ungaria se apropie de un acord cu FMI

Viktor Orban, premierul ungar

Ungaria se apropie de un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE), după ce Comisia Europeană a estimat, săptămâna aceasta, că deficitul bugetar va rămâne în limita de 3% în 2012 şi 2013, a declarat premierul ungar, Viktor Orban.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În ultimele două luni, am făcut progrese importante către un acord cu FMI-UE. Acum este evident că bugetele Ungariei pentru 2012 şi 2013 sunt în regulă. Considerăm că cele mai mari obstacole pentru un acord au fost eliminate", a spus Orban într-un interviu pentru agenţia ungară MTI, preluată de Bloomberg.

FMI nu are o dată stabilită pentru reluarea negocierilor cu Ungaria, a declarat, la începutul lunii noiembrie, un purtător de cuvânt al instituţiei, scrie Mediafax.

Fondul a recomandat Ungariei să adopte politici de susţinere a economiei în locul măsurilor excepţionale folosite pentru acoperirea găurilor din buget.

Comisia Europeană estimează că Ungaria va respecta pragul de deficit bugetar pentru 2012 şi 2013, urmând să depăşească, însă, această limită în 2014.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările