Opoziţia ungară a anunţat formarea unei alianţe puternice anti-Orban

Opoziţia ungară a anunţat formarea unei alianţe puternice anti-Orban

viktor orban parlament budapesta ungaria foto epa efe

Cele şase principale partide de opoziţie din Ungaria s-au angajat joi să formeze o alianţă fără precedent pentru a-l contesta pe premierul Viktor Orban la următoarele alegeri parlamentare din 2022, în pofida divergenţelor existente între ele, potrivit Hotnews care citează Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Formaţiuni politice de pe întreg spectrul politic susţin într-o declaraţie comună, că "au auzit vocile alegătorilor lor" şi sunt pregătite să-şi depăşească diviziunile.

Ele s-au înţeles asupra program comun de guvernare şi să prezinte candidaţi unici împotriva partidului premierului Viktor Orban, Fidesz, în toate cele 106 circumscripţii electorale din Ungaria, potrivit comunicatului de presă. În cazul în care vor exista dezacorduri cu privire la desemnarea candidaţilor, vor fi organizate alegeri primare, potrivit Hotnews , care citează Agerpres.
 
Viktor Orban, acuzat că guvernează în mod autoritar Ungaria, a câştigat trei alegeri succesive în ultimii zece ani, în parte şi ca urmare a reformei legislaţiei electorale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: