O coridă veche de 133 de ani din Spania a fost interzisă, după ce doi tauri ucişi purtau numele „Feminist” şi „Nigerian”

O coridă veche de 133 de ani din Spania a fost interzisă, după ce doi tauri ucişi purtau numele „Feminist” şi „Nigerian”

Coridă / Spania / FOTO Getty Images

Administraţia locală a oraşului spaniol Gijon a interzis organizarea unei coride desfăşurate anual de mai bine de un secol, după ce doi tauri ucişi în ultimele zile purtau numele de „Feminist” şi „Nigerian”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Corida s-a terminat”, a anunţat Ana Gonzalez, primarul socialist al oraşului. „Au întrecut măsura. Un oraş care crede în egalitate dintre bărbaţi şi femei, care crede în integrare şi în uşi deschise pentru toată lumea nu poate permite ca astfel de lucruri să aibă loc”, a adăugat aceasta, conform The Guardian.

Partidul Socialist decisese deja la cel mai recent congres să nu mai organizeze corida Begoña, care are loc de 133 de ani, dar planurile au fost grăbite după ce festivalul a fost „utilizat pentru a susţine o ideologie contrară drepturilor omului”, conform lui Gonzalez.

Susţinătorii coridei spună însă că întreaga controversă a fost iscată de o neînţelegere a modului în care sunt numiţi taurii. Conform unei asociaţii a crescătorilor de tauri, reglementările din Spania îi obligă să le dea taurilor acelaşi nume pe care îl aveau animalele care i-au născut.

Taurii ucişi în cadrul coridei în ultimele zile „proveneau de la vaci numite „Feminist” şi „Nigerian”, amândouă cumpărate în 1986, cu o descedenţă veche de mai bine de 35 de ani şi care cuprinde patru generaţii, fiind numite departe de orice context politic şi social”, conform asociaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările