O comună medievală din Italia propune o plată importantă pentru noii săi locuitori

O comună medievală din Italia propune o plată importantă pentru noii săi locuitori

Santo Stefano di Sessanio FOTO Wikipedia

Santo Stefano di Sessanio, o comună datând din secolul VIII, caută asiduu o soluţie împotriva îmbătrânirii şi reducerii populaţiei sale, propunând recent un ajutor financiar important pentru noii săi locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situată într-o regiune muntoasă din regiunea Abruzzo, într-un parc naţional din centrul Italiei, Santo Stefano di Sessanio numără în prezent doar 120 de locuitori, dintre care jumătate sunt pensionari.

Confruntată în pericolul depopulării totale, comuna încearcă să stopeze această tendinţă, dar fără succes deocamdată.

Totuşi, autorităţile speră să reuşească acest lucru cu o nouă propunere, şi anume acordarea unei prime de instalare şi unor contribuţii lunare pentru zece persoane care aleg să devină locuitori ai comunei şi să lanseze acolo diverse activităţi profesionale, relatează CNN.

Prima de instalare se ridică la 20.000 de euro, iar plata lunară la circa 660 de euro pentru o perioadă de trei ani. În plus, primăria propune o locuinţă spre închiriere pentru o sumă simbolică.

De la lansarea propunerii, la 15 octombrie, 1.500 de persoane şi-au manifestat deja intenţia de a se stabili la la Santo Stefano di Sessanio, precizează sursa citată.

Solicitanţii trebuie să fie cetăţeni italieni sau europeni, adulţi, să aibă sub 40 de ani şi să provină dintr-o localitate de peste 2.000 de suflete. În acelaşi timp, autorităţile din comună cer un angajament pe cinci ani din partea lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările