O bombă a explodat în faţa sediului Federaţiei Elene de Afaceri din Atena

O bombă a explodat în faţa sediului Federaţiei Elene de Afaceri din Atena

FOTO rt.com

O bombă a explodat marţi, la Atena, în faţa sediului Federaţiei Elene de Afaceri, potrivit unor oficiali din cadrul poliţiei. Suflul exploziei a spart geamuri, fără ca cineva să fie rănit, relatează Reuters în pagina electronică.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Grecia - o ţară cu o lungă istorie în privinţa violenţelor motivate politic şi afectată de cea mai dură criză economică din ultimele decenii - au loc frecvent atacuri ce vizează bănci, politicieni, jurnalişti şi oameni de afaceri.

Explozia de marţi, despre care poliţia crede că a fost provocată de grupări de gherilă interne, este primul atac de acest tip de când a venit la putere premierul Alexis Tsipras, în ianuarie.

Dispozitivul, declanşat cu ceas şi plasat într-un rucasc lângă intrarea în birourile Hellenic Business Federation, a detonat către ora locală 3.30 (5.30, ora României). Un apel anonim a avertizat un ziar, cu aproximativ 30 de minute înainte de explozie, a declarat un oficial din cadrul poliţiei sub protecţia anonimatului.

Martori au văzut geamuri pe caldarâm într-unul dintre cele mai aglomerate cartiere din Atena, la câţiva paşi de Piaţa Sintagma, situată în faţa Parlamentului, într-o zonă înţesată de cafenele, bănci şi magazine.

Poliţia a izolat o zonă în jurul clădirii, iar o echipă de genişti a examinat scena.

Atacuri cu bombe artizanale şi incendiare s-au multiplicat în Grecia începând din 2010, când Atena a doptat primele măsuri de austeritate - precum creşterea taxelor şi impozitelor, tăieri de salarii şi pensii - în schimbul unui ajutor financiar din partea Uniunii Europene (UE) şi Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Atena a fost de acord, în iulie, să continue să implementeze măsuri de austeritate în schimbul unui al treilea împrumut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările