Nu este exclus ca în spatele atacului cibernetic asupra Academiei Militare a Marii Britanii să se fi aflat Rusia sau China

Nu este exclus ca în spatele atacului cibernetic asupra Academiei Militare a Marii Britanii să se fi aflat Rusia sau China

Foto: wikipedia / Mareşalul britanic al aerului, în retragere, Edward Stringer

După cum a afirmat Edward Stringer, mareşal al aerului în retragere, problemele cauzate de atac au fost „semnificative, dar rezolvabile”.

Rusia, China, Iran sau Coreea de Nord ar fi putut fi în spatele atacului cibernetic din martie anul trecut împotriva computerelor Academiei Militare a Regatului Unit. Această declaraţie a fost făcută duminică într-un interviu acordat Sky News de către mareşalul britanic al aerului, în retragere, Edward Stringer, care a condus academia în perioada 2018-2021.

„Oricare dintre ele [Rusia, China, Coreea de Nord sau Republica Islamică Iran] ar putea fi în spatele acestui atac. Dar ar putea fi şi cineva care caută vulnerabilităţi pentru a efectua un atac folosind un virus ransomware, adică doar un grup criminal obişnuit”, a spus Stringer, adăugând că problemele cauzate de atac au fost „substanţiale, dar rezolvabile”.

Fostul şef al academiei a subliniat că atacatorii nu au reuşit să pătrundă în reţeaua de calculatoare a altor instituţii ale Ministerului Britanic al Apărării sau să obţină acces la informaţii de valoare semnificativă. Cu toate acestea, el sugerează că acesta ar putea să fi fost scopul lor.

Până la 28.000 de militari britanici, diplomaţi şi funcţionari publici sunt pregătiţi anual la academie. Stringer a spus că atacul a afectat operaţiunile complicând procesul de învăţare, forţând conducerea să redirecţioneze resursele financiare şi umane pentru a rezolva problema şi forţând angajaţii să folosească computere personale în locul computerelor de birou. Postările pe wesite-ul academiei nu au fost reluate nici până acum.
Presa britanică a relatat despre atacul cibernetic de la sfârşitul lunii martie a anului trecut, după care Ministerul Apărării a confirmat că incidentul a avut loc şi a perturbat funcţionarea reţelei de calculatoare a instituţiei de învăţământ de care răspundea firma contractantă civilă. După cum a menţionat Sky News, rezultatele investigaţiei interne a departamentului nu au fost făcute publice. De asemenea, Ministerul Apărării nu a emis declaraţii oficiale despre ce s-ar putea afla în spatele atacului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările