NATO îşi închide biroul diplomatic de la Kiev

NATO îşi închide biroul diplomatic de la Kiev

FOTO Shutterstock

Alianţa Nord-Atlantică îşi închide, temporar, biroul diplomatic de la Kiev, capitala Ucrainei, şi îşi transferă personalul la Liov, în vestul ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

„NATO şi statele sale membre monitorizează şi evaluează situaţia foarte îndeaproape şi iau toate măsurile de precauţie necesare. Siguranţa angajaţilor noştri este o prioritate ridicată, aşa că personalul s-a mutat acum la Liov şi la Bruxelles. Birourile NATO din Ucraina sunt încă operaţionale”, scrie un purtător de cuvânt al NATO într-un e-mail către VG, citat de Mediafax.

Australia, Canada, Marea Britanie şi Statele Unite şi-au mutat deja ambasadele de la Kiev la Liov.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut sâmbătă Rusiei să pună capăt pregătirilor de atac împotriva Ucrainei, în caz contrar urmând să suporte consecinţe severe.

„Nu e niciodată prea târziu pentru Rusia să dea înapoi, să înceteze pregătirile de război şi să înceapă să se implice în negocieri diplomatice cu NATO şi aliaţii NATO pentru a găsi o soluţie politică”, a declarat Stoltenberg cu ocazia Conferinţei de Securitate de la Munchen.

Şeful NATO a mai spus că nu există semne de retragere a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina: „Suntem extrem de preocupaţi pentru că vedem că ei continuă masarea de trupe, continuă să se pregătească. Nu am văzut niciodată în Europa, de la sfârşitul Războiului Rece, o concentrare atât de masivă de trupe gata de luptă”.

„Dacă Rusia vrea să ne divizeze, obţine în realitate opusul, obţine un NATO mai unit. Şi, dacă Rusia vrea mai puţin NATO la frontierele sale, obţine opusul, obţine mai mult NATO”, a subliniat Stoltenberg.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările