Moş Crăciun a fost arestat în Germania pentru că nu purta mască de protecţie VIDEO

Moş Crăciun a fost arestat în Germania pentru că nu purta mască de protecţie VIDEO

„Moş Crăciun”a fost reţinut de poliţişti pentru că nu purta mască. FOTO: captură video

La un Târg de Crăciun, poliţia din Germania l-a arestat pe „Moş Crăciun” pentru că nu purta mască. Videoclipul incidentului care s-a petrecut luni la Târgul de Crăciun din Stralsund, Mecklenburg-Pomerania de Vest i-a indignat pe internauţi.

Imaginile care circulă pe internet cu „Moş Crăciun” arestat a creat furie  în rândul unor utilizatorilor de reţele sociale.

„Motivul principal pentru care l-au arestat pe Moş Crăciun nu este legat de faptul că el nu poartă mască, ci pentru a te demoraliza. În acest caz, să-i demoralizeze pe copiii tăi”, a scris un utilizator de Twitter, comentând versiunea videoclipului care a înregistrat peste 700.000 de vizualizări la momentul publicării. 

Ofiţerii de poliţie pot fi văzuţi vorbind cu bărbatul în costum de Moş Crăciun, care poartă un semn parţial vizibil pe care scrie „2G”– o referire la restricţiile pandemice din Germania, potrivit Reuters.

Departamentul de Poliţie din Stralsund a declarat marţi că acest bărbat îmbrăcat în Moş Crăciun se numără printre cele 65 de persoane care s-au adunat pentru o întâlnire neînregistrată în piaţa oraşului pentru a protesta faţă de măsurile pentru prevenirea infectării cu SARS-COV-2. 

Poliţiştii au solicitat datele de contact ale participanţilor, deoarece conform legii locale „întâlnirea neînregistrată constituie infracţiune pentru preşedinte în conformitate cu Legea Adunării”.

Imaginile care circulă online îl arată pe bărbatul în costum de Moş Crăciun fiind însoţit de ofiţeri la maşina de patrulare pentru a i se stabili identitatea, după ce a refuzat să-şi dea numele, se arată în comunicat.

Potrivit Departamentului de Poliţie Stralsund, bărbatul a fost eliberat aproximativ o oră mai târziu, după ce i-a fost confirmată identitatea. 

Autorităţile au adăugat că bărbatul în vârstă de 47 de ani a fost suspectat de infracţiuni anterioare legate de protestele anterioare împotriva restricţiilor. 

Un utilizator de pe Twitter a scris: „Urăsc să vă distrug lumea fanteziei, dar... acesta nu este Moş Crăciun. Acesta este un tip în costum de Moş Crăciun care nu respectă măsurile, refuză să se legitimeze şi, prin urmare, este luat pe bună dreptate de poliţie.”

În acelaşi timp, un alt utilizator de Twitter s-a arătat indignat: „Germania şi-a pierdut complet minţile. Germania devine idioată într-un ritm incredibil de rapid”, a scris acesta, potrivit euroweeklynews.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările