Moody's considera ca este improbabil ca integrarea Romaniei sa fie amanata

Amanarea integrarii Romaniei si Bulgariei in UE cu un an pare improbabila in prezent, avand in vedere ca noile rapoarte de monitorizare nu contin elemente care sa influenteze perspectivele de aderare,

Amanarea integrarii Romaniei si Bulgariei in UE cu un an pare improbabila in prezent, avand in vedere ca noile rapoarte de monitorizare nu contin elemente care sa influenteze perspectivele de aderare, considera agentia de evaluare financiara Moody's. Un alt aspect considerat important vizeaza recomandarile oficialilor europeni privind economia de piata functionala. Potrivit Moody's, Comisia a acordat Romaniei, cu ceva timp in urma, acest statut, in pofida unor aspecte cum ar fi o tendinta persistenta de nerespectare a obligatiilor de plati in randul companiilor, intrucat nu exista o definitie general acceptata pentru economia de piata functionala. Din punct de vedere al ratingurilor, amanarea aderarii nu constituie o problema, dar incetinirea ritmului reformelor si slabirea disciplinei macroeconomice ar fi o sursa de ingrijorare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: