Momentul în care un parlamentar din Letonia este arestat pentru că a pornit o campanie anti-vaccinare VIDEO

Momentul în care un parlamentar din Letonia este arestat pentru că a pornit o campanie anti-vaccinare VIDEO

Foto Captură Video

Deputatul leton, Aldis Gobzems, a fost arestat luni pentru că a iniţiat o campanie anti-vaccinare-COVID la nivel naţional. În ultima vreme, acesta a organizat mai multe proteste împotriva imunizării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gobzems îşi propusese să meargă prin toată Letonia pentru a face propagandă antivaccinistă. Călătorea cu un autocar colantat cu mesaje împotriva vaccinării obligatorii, dar şi împotriva premierului Krisjanis Karins şi a preşedintelui Egils Levits.

În momentul în care a fost arestat, el era înconjurat de mai mulţi susţinători. Se afla, luni, la o benzinărie din oraşul Tukums.

Momentul încătuşării a fost filmat şi s-a viralizat rapid pe reţele sociale. Susţinărorii au încercat să intervină între deputat şi poliţie şi să oprească arestarea acestuia.

VIDEO

Deputatul fusese exclus de la lucrările parlamentului deoarece a refuzat să prezinte certificatul verde.

Cea mai controversată acţiune a lui Aldis Gobzems este publicarea pe reţelele de socializare a unei fotografii proprii cu Steaua lui David, pe care numeroşi evrei au fost forţaţi de nazişti să o poarte în timpul Holocaustului.

Deputatul leton a convocat mai multe proteste antivaccinare, la unele participând mii de persoane. Următoarea manifestaţie pe care o planificase era programată pe 13 decembrie. Pentru acest protest, deputatul i-a îndemnat pe susţinătorii săi să ridice o tabără în apropierea palatului prezidenţial din capitala Riga.

Aldis Gobzems este de profesie avocat şi a ajuns cunoscut după ce a reprezentat la proces familiile victimelor prăbuşirii plafonului unui supermarket în noiembrie 2013, accident soldat cu 54 de morţi.

El a intrat în politică în 2018, în partidul conservator KPV. Acesta a fost creat în 2016, a susţinut o perioadă guvernul, dar a ajuns să se destrame din cauza unor conflicte interne.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările