Ministrul britanic de Externe: Trebuie să fim pregătiţi pentru a sprijini Ucraina pe termen lung

Ministrul britanic de Externe: Trebuie să fim pregătiţi pentru a sprijini Ucraina pe termen lung

FOTO EPA-EFE

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a pledat pentru sprijinirea pe termen lung a Ucrainei, adăugând că "nu ar trebui să se vorbească despre încetarea focului sau liniştirea lui Putin", transmite DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Trebuie să fim pregătiţi pentru a sprijini Ucraina pe termen lung, căci angajamentul nostru este de a apăra libertatea şi democraţia", a afirmat Liz Truss în timpul unei vizite la Praga, unde s-a întâlnit cu omologul său ceh, Jan Lipavsky. "Acum nu este timpul să ne mulţumim doar cu atât. Nu ar trebui să se vorbească despre încetarea focului sau liniştirea lui Putin", a spus ea, referindu-se la războiul declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei, conform Agerpres.

"Trebuie să ne asigurăm că Ucraina câştigă, că Rusia se retrage şi că nu vom mai vedea niciodată acest tip de agresiune rusă", a declarat Truss după întâlnirea cu ministrul ceh de externe, Jan Lipavsky. "Trebuie să ne asigurăm că bravul popor ucrainean are armele necesare pentru a se apăra", a subliniat Liz Truss. 
 
Cehia a fost prima ţară care a trimis tancuri Ucrainei, a remarcat ea, dezminţind informaţiile potrivit cărora ar exista înţelegeri tacite între membrii NATO ca să nu trimită arme grele în Ucraina de teama că acest lucru ar duce la o confruntare directă cu Rusia. 
 
Astfel de informaţii nu se bazează pe realitate, a completat Lipavsky, adăugând că sprijinul militar pentru Kiev a venit din partea unor state individual şi nu a făcut parte dintr-un efort comun al Alianţei Nord-Atlantice, potrivit DPA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările