Mii de persoane au protestat în Portugalia faţă de măsurile de austeritate

Mii de persoane au protestat în Portugalia faţă de măsurile de austeritate

Proteste împotriva măsurilor de austeritate în Portugalia. FOTO: Washington Post.

Mai multe mii de persoane au protestat sâmbătă în capitala Portugaliei faţă de măsurile de austeritate pe care guvernul de la Lisabona urmează sa le pună în aplicare în schimbul împrumutului financiar oferit de creditorii internaţionali, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestaţiile au avut loc şi în oraşul Porto, precum şi în alte zone ale ţării, unde cetăţenii au afişat pancarte cu mesajele: "Există o problemă: guvernarea din stradă", "Euro conduce ţara, referendum imediat", "Nu creditorilor, nu foametei".

Protestatarii sunt nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate pentru anul viitor în cadrul programului de ajutor financiar stabilit între Portugalia, Uniunea Europeană şi FMI, în schimbul unui împrumut de 78 de miliarde de euro.

Guvernul conserator din Portugalia are ca obiectiv reducerea deficitului public la 4 la sută din PIB în anul 2014, motiv pentru care a anunţat reducerea salariilor din sectorul public, precum şi a pensiilor, în speranţa de a face economii de circa 4 miliarde de euro.

Mai multe sindicate au anunţat că vor demara proteste pe data de 8 noiembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: