May „regretă profund” respingerea acordului retragerii în Camera Comunelor şi apreciază că o amânare a Brexitului nu va soluţiona problema

May „regretă profund” respingerea acordului retragerii în Camera Comunelor şi apreciază că o amânare a Brexitului nu va soluţiona problema

IFOTO Arhiva

Premierul Theresa May a confirmat marţi seara că Parlamentul urmează să hotărască dacă Regatul Unit va ieşi din Uniunea Europeană (UE) fără acord şi o eventuală amânare a Brexitului, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

May a subliniat că ”regretă profund” respingerea de către Camera Comunelor a acordului divorţului pe care l-a negociat cu Bruxellesul şi a apreciat că o amânare a Brexitului nu va soluţiona problema.

Parlamentul va avea ocazia să ”respingă” prin vot, miercuri, părăsirea UE fără un acord la 29 martie, a declarat ea.

În cazul în care Camera Comunelor respinge un ”no deal” miercuri, Parlamentul urmează să se pronunţe joi, prin vot, asupra unei amânări a datei Brexitului, prevăzută în prezent la 29 martie.

May a avertizat că UE cere un motiv pentru a aproba această amânare.

Deputaţii britanici au respins marţi - pentru a doua oară - acordul Brexitului, în pofida ultimelor modificări obţinute cu o zi înainte de Teheresa may, aruncând Regatul Unit în necunoscut pe tema viitorului său, cu 17 zile înaintea datei prevăzute a ieşirii din Uniunea Euroeană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările