Matteo Salvini, investigat pentru că a folosit aeronavele poliţiei pentru a călători în timpul campaniei

Matteo Salvini, investigat pentru că a folosit aeronavele poliţiei pentru a călători în timpul campaniei

FOTO EPA-EFE

Un procuror italian a deschis o investigaţie pentru a afla dacă ministrul de Interne Matteo Salvini a folosit în mod nepotrivit fondurile statului prin faptul că a folosit o aeronavă a poliţiei în timp ce se deplasa în ţară pentru a promova candidaţii Ligii Nordului, informează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ziarul La Republica susţine că Salvini a petrecut doar 17 zile în 2019 în biroul său de la Ministerul de Interne şi că a folosit aeronave ale statului pentru a se deplasa în ţară în ultimele luni pentru a susţine candidaţii Ligii în alegerile locale, regionale sau europarlamentare.
 
Andrea Lupi, un procuror din Roma, a afirmat: „Am văzut rapoartele şi acum trebuie să aflăm dacă aeronavele au fost folosite pentru campanie. O astfel de investigaţie nu este neobişnuită. Am făcut la fel pentru (fostul premier) Matteo Renzi”.
 
Salvini, care este şi vicepremier, a negat acuzaţiile, susţinând că a zburat doar în scopuri oficiale.
 
„Nu a existat un abuz sau ilegalitate. Provoc pe oricine să demonstreze altceva. Sunt investigat pentru tot – răpire, rasism. Cred că italienii apreciază munca pe care o fac. În istoria Ministerului de Interne, cred că sunt ministrul care a cheltuit mai puţin”, a precizat el.
 
La Repubblica a informat că Salvini a participat la 211 evenimente politice în acest an. El susţine că preferă să fie printre susţinători decât la birou.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: