Malaysia Airlines MH17 zbura pe culoarul aerian L980, unul dintre cele mai aglomerate "drumuri" spre Asia

Malaysia Airlines MH17 zbura pe culoarul aerian L980, unul dintre cele mai aglomerate

Avionul prăbuşit în estul Ucrainei FOTO Reuters

Un avion Boeing 777 care a aparţinut Malaysia Airlines, zborul MH17, s-a prăbuşit în estul Ucrainei după ce a fost doborât de o rachetă de la sol. Zborul era pe culoarul aerian L980, unul dintre cele mai importante pentru zborurile comerciale europene.

Potrivit “Business Insider”, Malaysia Airlines MH17 era pe un culoare de zbor foarte important pentru zborurile care merg din Europa spre Asia.

Acest traseu este unul dintre cele mai populare şi congestionate din lumea şi face legătura între Londra, Amsterdam, Frankfurt şi Singapore, Mumbai sau Hong Kong. Practic, spaţiul aerian ucrainean e traversat de aproape orice zbor comercian din Europa de Vest spre Asia.

În următoarele 24 de ore, zeci de zboruri erau programate să meargă pe acest culoare aerian, inclusiv cele care plecau de la Amsterdam Schiphol.

Până la această oră, mai multe companii aeriene au declarat că vor evita ruta aceasta. Lufthansa, Virgin Atlantic, KLM, British Airways, Aeroflot, Air France şi alţii au declarat că nu îşi vor mai trimite avioanele prin spaţiul aerian din estul Ucrainei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: