UPDATE Mai mulţi ostatici într-un oraş din sudul Germaniei, înaintea vizitei lui Merkel

UPDATE Mai mulţi ostatici într-un oraş din sudul Germaniei, înaintea vizitei lui Merkel

Forţele germane se ocupă cu situaţia luării de ostatici de la primăria din Ingolstadt FOTO Reuters

Un bărbat a luat mai mulţi ostatici în vechiul orăşel Ingolstadt din sudul Germaniei, chiar cu câteva ore înainte de vizita oficială programată a Cancelarului Angela Merkel.

UDATE 17.20 Unul dintre bărbaţii luaţi ostatici în această dimineaţă a fost eliberat, conform mass mediei locale. Bărbatul, Sepp Misselbeck, este viceprimarul oraşului Ingolstadt.

Poliţia a declarat că atacatorul are 24 de ani şi este înarmat, dar în continuare nu se cunosc motivele pentru care a acţionat în acest fel. Ministrul de Interne al Germaniei, Joachim Herrmann, a declarat că tânărul hărţuise o femeie care lucrează la primărie şi, de aceea, primise o interdicţie de a se apropia de birourile administraţiei locale. 


UPDATE 16.30 Angela Merkel şi-a anulat vizita în Ingolstadt, din motive de securitate. Autorităţile au declarat că doi bărbaţi şi o femeie au fost luaţi ostatici în sediul primăriei din oraşul bavarez, de către o persoană care a evadat dintr-un ospiciu.


Poliţia bavareză a anunţat că se află în contact cu bărbatul, însă motivele gestului său sunt încă neclare.

Incidentul a fost raportat la ora locală 9 (10 ora României), în această dimineaţă.

Ostaticii se află în biroul primarului, la primul etaj al clădirii, dar poliţia a înconjurat locul.

Nu există încă explicaţii care să lege vizita plănuită a Cancelarului Merkel, cu acest eveniment. Angela Merkel vizita Ingolstadt ca parte din campania sa electoral, înaintea alegerilor de pe 22 septembrie.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: