LIVE TEXT | Război în Ucraina. Noi bombardamente la centrala nucleară de la Zaporojie. SUA cer zonă demilitarizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militari ruşi la centrala nucleară de la Zaporojie FOTO Profimedia
Militari ruşi la centrala nucleară de la Zaporojie FOTO Profimedia

Este a 169-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Preşedintele Ucrainei consideră că cel mai rapid mod de a pune capăt războiului este ca forţele ucrainene să le provoace ruşilor cât mai multe victime.

UPDATE 21.25 SUA sprijină apelurile pentru o zonă demilitarizată în jurul centralei nucleare din Ucraina

Statele Unite sprijină apelurile pentru o zonă demilitarizată în jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie, după luptele care au implicat forţele ruse şi ucrainene în apropierea centralei, a declarat joi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de Reuters.

"Luptele în apropierea unei centrale nucleare sunt periculoase şi iresponsabile - şi continuăm să cerem Rusiei să înceteze toate operaţiunile militare la sau în apropierea instalaţiilor nucleare ucrainene şi să returneze controlul deplin Ucrainei, şi să susţinem apelurile ucrainene pentru o zonă demilitarizată în jurul centralei nucleare", a declarat purtătorul de cuvânt. 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut mai devreme, joi, încetarea imediată a activităţilor militare în apropierea instalaţiei, cea mai mare centrală nucleară din Europa.


UPDATE 21.13 Guvernul de la Kiev încearcă să evacueze două treimi din locuitorii regiunii Doneţk din estul Ucrainei, înainte de venirea iernii, a declarat joi vicepremierul Irina Verşciuk, citată de Reuters.

În partea din Doneţk controlată de forţele ucrainene trăiesc circa 350.000 de oameni, iar 220.000 dintre aceştia - din care 52.000 de copii - trebuie să plece deoarece riscă să nu se poată încălzi la iarnă, din cauza distrugerilor provocate de război infrastructurii, a precizat ea.

Autorităţile afirmă că măsura este "obligatorie", dar cetăţenii pot cere să fie exceptaţi, completând un formular prin care îşi declară intenţia de a rămâne la casele lor.

De la 1 august au fost evacuaţi 3904 localnici, a arătat Vereşciuk.

Ea a avertizat că evacuarea s-ar putea extinde şi în alte zone din Ucraina afectate de invazia rusă, cum ar fi Herson, Harkov şi Zaporojie.


UPDATE 20.35 Ministrul britanic al Apărării, despre ruşi: Au eşuat până acum şi e improbabil să reuşească vreodată să ocupe Ucraina

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat joi că este improbabil ca Vladimir Putin să reuşească vreodată să ocupe Ucraina, relatează DPA.

Ben Wallace a spus că invazia Rusiei în Ucraina "a slăbit" şi "începe să eşueze", în contextul în care a promis mai mult sprijin financiar şi militar pentru apărarea Ucrainei, conform Agerpres.

marca s-a alăturat Regatului Unit în suplimentarea ajutorului pentru Ucraina la o conferinţă de la Copenhaga de joi, coprezidată de Ben Wallace. 


UPDATE 20.14 Reprezentanţii unui număr de 26 de ţări, reuniţi joi la Copenhaga, au promis un sprijin de peste 1,5 miliarde de euro pentru sporirea capacităţilor militare ale Ucrainei în războiul acesteia cu Rusia, a anunţat ministrul apărării danez Morten Bodskov într-o conferinţă de presă, transmit Reuters şi DPA.

Douăzeci şi şase de ţări au trimis delegaţii la conferinţa de la Copenhaga, desfăşurată în completarea cooperării în cadrul Grupului de Contact pentru Ucraina, care coordonează livrările de arme pentru forţele armate ucrainene.

''Toate naţiunile participante au promis sprijin, activităţi de formare, de deminare, anumite donaţii concrete. Aceste 1,5 miliarde sunt puse pe masă astăzi şi sunt banii care vor fi utilizaţi în 2022 şi anul viitor'', a spus Bodskov într-o conferinţă de presă.

Polonia, Slovacia şi Republica Cehă au convenit să extindă producţia de sisteme de artilerie, muniţii şi alte echipamente, a menţionat ministrul danez.

Valoarea exactă a donaţiilor fiecărei ţări, printre care Franţa, Germania şi SUA, nu a fost făcută publică, dar Danemarca a anunţat un pachet suplimentar de 114 milioane de dolari pentru Kiev.

Co-gazdă a conferinţei alături de Danemarca şi Ucraina, Marea Britanie a promis 300 de milioane de euro. Londra s-a angajat să trimită mai multe sisteme lansatoare de rachete multiple Ucrainei. Un ''număr substanţial'' de rachete ghidate M31A1, care pot lovi cu precizie ţinte aflate la o distanţă de până la 80 de kilometri, vor fi de asemenea trimise, a spus ministrul apărării britanic Ben Wallace.


UPDATE 19.43 Kievul şi Moscova se acuză reciproc de noi bombardamente la centrala nucleară de la Zaporojie: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Kievul şi Moscova se acuză joi de noi bombardamente la Centrala Nucleară Zaporojie, cea mai mare din Ucraina şi din Europa, ocupată de Rusia, relatează AFP.

„Cinci noi atacuri au fost semnalate în imediata apropiere a unui depozit de substanţe radioactive”, anunţă societatea ucraineană de stat Energoatom.

Societatea acuză forţele ruse de aceste bombardamente.

De cealaltă parte, Vladimir Rogov, un membru al administraţiei instalate de Moscova în această regiune ocupată parţial de armata rusă, i-a acuzat, la rândul său, într-o postare pe Telegram, pe „combatanţii lui Zelenski” şi evocă tot cinci atacuri, în acelaşi loc şi în acelaşi fel.

UPDATE 18.45 Rusia se luptă din răsputeri să-şi înlocuiască efectivele rărite. Mijloacele folosite pentru a găsi voluntari

Rusia caută soldaţi cu ajutorul cărora să refacă forţele sale rărite şi apelează la toate variantele disponibile, inclusiv la campanii de recrutare în închisori. Kremlinul, care a decis împotriva unei mobilizări generale, pentru că ar fi o măsură nepopulară, încearcă să se bazeze pe înrolări voluntare.

Moscova face eforturi intense de recrutare în condiţiile în care sute de soldaţi ruşi refuză să mai lupte şi se interesează de modalităţi prin care iasă din armată, relatează Associated Press.

„Vedem un uriaş val de oameni care vor să părăsească zona de război atât dintre cei care slujesc în armată de mult timp, cât şi dintre cei care au semnat recent contracte”, a declarat avocatul Alexei Tabalov, ce oferă consilieră juridică pentru recruţi.

Tabalov spune că el şi colegii săi primesc un număr tot mai mare de cereri din partea soldaţilor ruşi pentru a fi ajutaţi să anuleze contractele.

„Ministerul Apărării sapă adânc să găsească oameni ce pot fi convinşi să slujească”, a explicat el, precizând că, în pofida afirmaţiilor că nu au loc niciun fel de „activităţi de mobilizare”, autorităţile de fapt folosesc toate mijloacele pentru a încuraja potenţiali doritori.

În mai multe regiuni ale Rusiei, autorităţile îndeamnă cetăţenii să intre în armată punând anunţuri atrăgătoare pe panouri şi afişe în mijloacele de transport public. Totodată, în unele oraşe, au instalat centre mobile de recrutare.

Administraţiile regionale caută activ oameni pentru „batalioane de voluntari”, care sunt promovate inclusiv la televiziunea naţională. Cotidianul Kommersant a numărat cel puţin 40 de astfel de entităţi în 20 de regiuni ale Rusiei. Voluntarilor li se promit salarii lunare variind între echivalentul în ruble a 2.150 de dolari şi 5.500 de dolari plus bonusuri.

UPDATE 17.28 Moscova refuză ca Elveţia să reprezinte diplomatic Kievul pe teritoriul rus, apreciind că Berna şi-a „pierdut statutul de neutralitate” din cauza faptului că a impus sancţiuni împotriva sa.

Ministerul elveţian de Externe a anunţat miercuri că Ucraina vrea ca Elveţia să-i reprezinte interesele în Rusia.

„Din nefericire, Elveţia şi-a pierdut statutul de stat neutru şi nu poate acţiona ca mediator şi nici ca reprezentant al intereselor” ucrainene, a răspuns joi un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe.


UPDATE 17.00 Olaf Scholz se opune interzicerii vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi: „Mi-e greu să înţeleg acest fel de cereri”

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat joi că este împotriva interzicerii vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi, măsură cerută de Ucraina, Letonia, Estonia şi Finlanda, şi a amintit că la nivelul UE au fost adoptate sancţiuni pertinente împotriva persoanelor din jurul Kremlinului.

„Acesta este războiul lui Vladimir Putin. Şi îmi este greu să înţeleg acest fel de cereri'', a spus Scholz la o conferinţă de presă axată pe criza energetică şi războiul din Ucraina.


UPDATE 15.49 Rusia acuză Letonia de „xenofobie animalică”, după ce parlamentul leton a desemnat Moscova drept „stat terorist”

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat parlamentul de la Riga de „xenofobie animalică”, după adoptarea unei rezoluţii, în care Letonia a calificat Rusia drept „stat terorist”, relatează Reuters.

„Ţinând cont că este lipsită de orice substanţă cu excepţia xenofobiei animalice din spatele acestei decizii, este necesar să le spunem ideologilor că sunt neonazişti”, a scris Zaharova, pe canalul ei de Telegram, conform Reuters.


UPDATE 15.18 Letonia a desemnat Rusia drept „stat sponsor al terorismului” şi numeşte acţiunile acesteia în Ucraina „genocid”

Parlamentul Letoniei a desemnat joi Rusia drept „stat sponsor al terorismului” în privinţa războiului din Ucraina şi a cerut aliaţilor occidentali să impună sancţiuni mai cuprinzătoare Moscovei pentru a pune capăt conflictului.

„Letonia recunoaşte acţiunile Rusiei în Ucraina drept genocid ţintit împotriva poporului ucrainean”, se arată într-o rezoluţie adoptată de Parlamentul leton, conform Reuters.


UPDATE 14.12 Institutul pentru Studiul Războiului: Derută la Moscova în privinţa exploziilor din Crimeea

Deruta persistă la Moscova după exploziile produse marţi la baza aeriană Sakî, din Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, apreciază joi Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Potrivit ISW, imagini din satelit confirmă informaţiile potrivit cărora cel puţin opt avioane de luptă ale armatei ruse au fost distruse în urma celor 12 explozii de la Sakî, bază aeriană situată la peste 210 kilometri de liniile ruseşti din sudul Ucrainei.

În timp ce Moscova tace după un prim comunicat, infirmat între timp, precum că nu a fost vorba de un atac, ci o detonare de muniţii care nu a provocat daune sau victime, presa rusă a publicat versiuni contradictorii asupra a ceea ce s-a întâmplat marţi la baza aeriană Sakî.


UPDATE 12.46 Atacuri intense în sudul şi estul Ucrainei. Cel puţin 10 persoane au murit

Autorităţile ucrainene au declarat că Rusia a atacat zeci de ţinte militare şi civile în încercarea de a-şi stabili controlul deplin asupra regiunilor Lugansk şi Doneţk, în estul Ucrainei, cu 120 de rachete care au lovit zona din jurul oraşului Nikopol (sud) în cursul nopţii.

Totodată, autorităţile ucrainene semnalează joi noi atacuri intense ale trupelor ruse în diferite sectoare din est şi sudul ţării, cu cel puţin zece morţi în zonele Bahmut şi Nikopol, potrivit EFE.

În zona Bamuth, în regiunea Doneţk, au fost înregistrate atacuri de artilerie împotriva a nouă localităţi, cu cel puţin şapte morţi şi şase răniţi, potrivit informaţiilor Statului Major al armatei ucrainene, preluate de agenţia de presă Ukrinform.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a declarat că trei persoane au fost ucise, iar alte şapte rănite - inclusiv o adolescentă de 13 ani - în bombardamentele de la Nikopol, în sudul ţării, după ce în jur de 120 de rachete ruseşti Grad au lovit zona.

Aproximativ 40 de clădiri rezidenţiale au fost avariate în diverse localităţi din această regiune, pe lângă trei şcoli şi mai multe magazine, precum şi instalaţii electrice, ceea ce a privat de alimentarea cu energie circa 6.000 de persoane, potrivit autorităţilor regionale ucrainene, scrie Agerpres.

Echipele de salvare continuă să cerceteze printre dărâmăturile clădirilor rezidenţiale în căutarea persoanelor dispărute.

În această regiune, au fost înregistrate atacuri împotriva a cinci localităţi miercuri seara, potrivit Ukrinform.

„Inamicul îşi concentrează eforturile pe stabilirea unui control total asupra teritoriilor regiunilor Lugansk şi Doneţk', indică Statul Major ucrainean în buletinul său zilnic, menţionând peste 60 de aşezări şi ţinte militare.

Lupte grele se dau joi în jurul localităţii Piski din regiunea Doneţk, în timp ce mai spre vest, Ucraina a acuzat forţele ruse că folosesc o centrală nucleară pentru a-şi proteja artileria.


UPDATE 12.40 Îngrijorările unei foste angajate de la centrala Zaporojie: Sunt îngrozită că ruşii sunt acolo, pot fi urmări catastrofale!
 

O fostă angajată la centrala nucleară Zaporojie şi-a manifestat groaza faţă de ce s-ar putea întâmpla la cea mai mare centrală atomică din Europa. Ea spune că urmările pot fi dezastruoase pentru că forţele ruse nu „înţeleg în general ce este o centrală nucleară şi cum să o controleze”.

Alyona, de 37 de ani, a vorbit pentru nbcnews.com despre teama pe care o simte faţă de foştii săi colegi care încă lucrează la centrala nucleară. Ea a spus că ar putea fi consecinţe catastrofale şi că este îngrozită.

„Sunt într-o stare foarte proastă. Este foarte înfricoşător pentru ei să lucreze”, a declarat Alyona, făcând referire la foştii săi colegi, pentru nbcnews.com, marţi.

NBC News nu îi dezvăluie numele de familie, deoarece femeiea încă mai are rude în anumite părţi ale regiunii Zaporojie, aflată sub dominaţie rusă, iar ea se teme de repercusiuni. De asemenea, soţul ei este în armata ucraineană.

Alyona a spus că a încetat să lucreze ca inginer la centrala nucleară, după ce forţele ruse au capturat-o în martie, iar ea a reuşit să fugă la scurt timp după. Cu toate acestea, încă ţine legătura cu unii dintre foştii săi colegi. 

.

„Mă simt foarte speriată că sunt acolo”, a spus Alyona despre forţele ruse care au preluat controlul centralei, adăugând că nu crede că „în general înţeleg ce este o staţie nucleară şi cum să o controleze”. „Ei fac lucruri atât de lipsite de sens încât mă sperie”, a spus ea.


UPDATE 12.35 Deruta persistă la Moscova după exploziile produse marţi la baza aeriană Sakî, din Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, apreciază joi Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Potrivit ISW, imagini din satelit confirmă informaţiile potrivit cărora cel puţin opt avioane de luptă ale armatei ruse au fost distruse în urma celor 12 explozii de la Sakî, bază aeriană situată la peste 210 kilometri de liniile ruseşti din sudul Ucrainei.

În timp ce Moscova tace după un prim comunicat, infirmat între timp, precum că nu a fost vorba de un atac, ci o detonare de muniţii care nu a provocat daune sau victime, presa rusă a publicat versiuni contradictorii asupra a ceea ce s-a întâmplat marţi la baza aeriană Sakî.

„Milblogger-ul” rus Rîbar, specializat în probleme legate de război, a emis două ipoteze: nerespectarea normelor de siguranţă sau o lovitură cu bombă asupra parcării din apropiere efectuată dintr-un elictopter de mici dimensiuni. Aceste versiuni contradictorii sunt întâlnite şi la alţi „milbloggeri” locali, ceea ce relevă faptul că oficialii din Ministerul rus al Apărării au teorii contradictorii despre cele petrecute la Sakî. De asemenea, este posibil ca preşedinţia rusă să nu fi reuşit să-şi coordoneze operaţiunea informaţională pentru a nega un atac de succes al Ucrainei în spatele liniilor ruseşti, notează ISW.

Ministrul ucrainean al Apărării a refuzat să comenteze o posibilă implicare a armatei sale în exploziile din Crimeea, estimând, la o conferinţă de presă susţinută miercuri, la Copenhaga, că acestea ar fi fost cauzate de ţigări aruncate în mod neglijent.

„Cred că militarii ruşi de pe acest aerodrom au uitat o regulă foarte simplă, şi anume de a nu fuma în locuri periculoase. Asta e tot”, a declarat ironic Oleksi Reznikov.


UPDATE 10.24 Şeful cancelariei prezidenţiale a Ucrainei: Este vitală finalizarea fazei active a războiului înainte de venirea iernii

Şeful cancelariei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak, a declarat miercuri seară că este imperios ca faza activă a războiului din Ucraina să se termine până în iarnă, deoarece persistă riscurile de atac din partea inamicului asupra infrastructurii de alimentare cu energie şi agent termic din ţară.

Iermak a precizat că armata rusă atacă deja astfel de infrastructuri: „Acesta este unul dintre motivele pentru care vrem să luăm măsuri maxime pentru a pune capăt fazei active a războiului până la sfârşitul toamnei'. Războiul declanşat de Rusia în Ucraina durează deja de şase luni, notează DPA.

În prezent, armata ucraineană face tot posibilul pentru a recuceri teritoriul ocupat de ruşi, a subliniat el, avertizând că atât timp cât trupele ruse îşi consolidează mai mult poziţiile pe teritoriul Ucrainei, cu atât devine mai dificil de realizat acest obiectiv.


UPDATE 09.25 Mai multe imagini din satelit arată avioane de război ruseşti distruse la baza aeriană Saki din Crimeea, în urma exploziilor de la începutul acestei săptămâni, scrie BBC.

La baza Saki din vestul Crimeei, condusă de ruşi, s-au produs marţi, cel puţin 12 explozii, iar o persoană a fost ucisă, relatează bbc.com.

Un oficial ucrainean, sub protecţia anonimatului, a declarat pentru New York Times că „aceasta a fost o bază aeriană de la care decolau în mod regulat avioane pentru atacuri împotriva forţelor noastre din teatrul de operaţiuni din sud”. Oficialul nu a vrut să dezvăluie tipul de armament folosit în atac şi s-a rezumat doar la a spune că „a fost folosit un dispozitiv de fabricaţie exclusiv ucraineană”.

Deocamdată, Ucraina nu şi-a asumat oficial responsabilitatea atacului, dar aceste noi dovezi sugerează posibilitatea unui lovituri ţintite, scrie bbc.com.

Imaginile de la Planet Labs din SUA arată suprafeţe mari de teren ars rămase în urma incendiilor care au izbucnit.

Piste principale ale bazei par să fie intacte, dar cel puţin opt avioane par a fi avariate şi distruse, în imagini fiind vizibile câteva cratere. Cele mai multe dintre ele se află într-o zonă a bazei unde se aflau un număr mare de avioane.

Imaginile realizate înainte şi după exploziile de marţi, obţinute de la Planet Labs, care monitorizează sute de fluxuri prin satelit peste Ucraina, sunt prima confirmare independentă că baza ar fi putut fi  afectată. 


UPDATE 07.45 Zelenski: Am expulzat armata rusă din regiunile nordice. Ei simt deja că a venit timpul să fugă din sudul ţării

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că armata rusă a fost ”expulzată” din regiunile nordice şi din Insula Şerpilor. ”Ei simt deja că a venit timpul să fugă din Herson şi din sudul ţării”, afirmă preşedintele, adăugând că ”va veni timpul când vor fugi din regiunea Harkov, din Donbas, din Crimeea”.

”Am expulzat armata rusă din regiunile nordice. Am expulzat invadatorii din Insula Şerpilor. Ei simt deja că a venit timpul să fugă din Herson şi din sudul ţării noastre în general. Va veni timpul când vor fugi din regiunea Harkov, din Donbas, din Crimeea... Şi toţi cei care pot ajuta în acest sens, ar trebui să o facă”, a afirmat Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.  

 Acesta cere populaţiei să raporteze, în siguranţă, ”informaţii importante despre inamic,”.  

”Dacă îi cunoaşteţi pe cei care îi ajută pe ocupanţi sau justifică agresiunea, vă rugăm să raportaţi şi acest lucru. Nu uitaţi să îi ajutaţi pe oamenii noştri din teritoriul ocupat care au rămas singuri sau fără comunicare. Vorbiţi cu ei, susţineţi-i, spuneţi-le despre lupta noastră şi despre posibilităţile de evacuare către un teritoriu liber”, a mai afirmat preşedintele. Acesta a adăugat că Ucraina trebuie să salveze cât mai multe vieţi.


UPDATE 05:50 Separatiştii anunţă o scurgere de amoniac după ce armata ucraineană a lovit un sit industrial în Doneţk

Forţele ucrainene au lovit un sit industrial în Doneţk, oraş controlat de armata rusă. Separatiştii au anunţat o scurgeere de amoniac, printr-o postare pe Telegram.

„În urma bombardării teritoriului fabricii de bere din Doneţk, situată în cartierul Kalininskyi, a avut loc o scurgere de amoniac. Zona afectată este de 2 kilometri”, scrie în postarea oficialului forţelor separatiste proruse.


UPDATE 04:00 Zelenski consideră că cel mai rapid mod de a încheia războiul este ca armata să le provoace ruşilor cât mai multe victime

Zelenski a transmis în timpul discursului de miercuri seară că cel mai rapid mod prin care poate pune capăt războiului este ca armata ucraineană să le provoace ruşilor cât mai multe pierderi. În acest fel se va putea garanta securitatea Ucrainei.

„Chestiunea timpului depinde de fapt în mod direct de chestiunea pierderilor pe care le va suferi Rusia. Cu cât mai multe pierderi vor avea ocupanţii, cu atât mai repede vom putea să ne eliberăm pământul şi să garantăm securitatea Ucrainei”, a transmis liderul de la Kiev.

”Cum să le provocăm ocupanţilor cele mai mari pierderi posibile, astfel încât timpul războiului să se scurteze. Dacă cei aproape 43.000 de soldaţi ruşi morţi nu îi conving pe liderii ruşi că trebuie să găsească o cale de ieşire din război, atunci este nevoie de mai multe lupte, este nevoie de mai multe rezultate pentru a convinge”, a mai adăugat Zelenski.


UPDATE 03:00 Armata ucraineană va răspunde bombardamentelor ruşior, afirmă Zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a transmis cetăţenilor ucraineni, în timpul discursului de miercuri seară, că armata va răspunde bombardamentului rusesc asupra oraşului Marhaneţ, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 13 persoane şi alte 10 au fost rănite. 

„Forţele armate ale Ucrainei, serviciile noastre de informaţii şi agenţiile noastre de aplicare a legii nu vor lăsa fără răspuns bombardamentul rusesc de astăzi asupra regiunii Dnipropetrovsk”, a declarat Zelenski.


UPDATE 00:00 Primele exporturi de grâu sunt aşteptate săptămâna viitoare

Un oficial de rang înalt al ONU a afirmat, miercuri, că urmează ca primele exporturi de grâu din Ucraina să aibă loc săptămâna viitoare. Un acord încheiat la Instanbul semnat şi de Rusia în luna iulie va permite reînceperea exportului de grâu din Ucraina pentru a rezolva criza alimentară globală. 

Deja au pornit primele 12 nave din cele trei porturi din Marea Neagră care transportă 370.000 de tone de porumb şi produse alimentare, pentru a elibera spaţiul pentru navele care vor prelua grâul cultivat în acest an. 


Doi civili ucişi în urma unui bombardament asupra unui oraş eliberat din regiunea Harkov

Forţele ruse au bombardat un sat eliberat de ucraineni din regiunea Harkov. În urma atacului, două persoane au fost ucise, relatează Libertatea.ro. Departamentul de poliţie din regiunea Harkov a anunţat că ruşii au bombardat satul Starii Saltiv în jurul ore 12:00. 

„Ocupanţii ruşi au vizat în mod deliberat clădiri rezidenţiale”, a declarat poliţia din Harkov. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite