Primele exporturi de grâu ucrainean sunt aşteptate săptămâna viitoare, afirmă un înalt oficial al ONU

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Primele exporturi de grâu din Ucraina sunt aşteptate să înceapă de săptămâna viitoare, a declarat un înalt oficial al ONU.

Ucraina va începe să exporte din nou grâu, după invadarea ţării de către Rusia, conform unui acord internaţional semnat în iulie la Istanbul, relatează Agerpres.

12 nave au părăsit porturile ucrainene dar trasportau porumb şi alte produse alimentare, conform declaraţiilor coordonatorului interimar al Centrului Comun de Coordonare, Frederick Kenney.  

El a spus că silozurile Ucrainei erau pline cu porumb când Rusia a invadat ţara, pe 24 februarie. Aproximativ 370.000 de tone de porumb şi alte produse alimentare au fost transportate pentru a elibera spaţiul care va găzdui noi nave ce vor transporta grâul recoltat în acest an. 

"Avem trei porturi care au fost practic îngheţate în timp", a adăugat el."Navele erau încărcate cu porumb. Era imperativ să scoatem aceste vapoare pentru (ca porturile) să poată găzdui nave noi", a spus Frederick Kenney. 

Conform acordului de la Istanbul, semnat în luna iulie sub forma a două texte separate, este permisă reluarea exportului de cereale ucrainean pentru a stopa criza alimentară globală. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite