Incendiul de la Grenfell Tower, soldat cu 79 de morţi, a izbucnit de la o combină frigorifică defectă

Incendiul de
la Grenfell Tower, soldat cu 79 de morţi, a izbucnit de la o combină frigorifică defectă

FOTO Arhivă

Incendiul de la Grenfell Tower, din Londra, a izbucnit de la o combină frigorifică defectă, în timp ce izolaţia exterioară nu a trecut de testele de siguranţă, a anunţat poliţia, precizând că ia în considerare formularea de acuzaţii de ucidere, relatează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania ca produce combina frigorifică, un Hotpoint FF175BP, au fost contactată pentru a fi anunţată de situaţie, relatează The Guardian.

Modelul nu era înregistrat ca având probleme şi nici nu a fost rechemat vreodată în fabrică.

Ofiţerul Fiona McCormack, care supraveghează ancheta, a anunţat vineri că incendiul nu a fost declanşat voit şi că autorităţile încearcă să stabilească în prezent de ce a izbucnit atât de uşor.

Ofiţerii au reuşit să recupereze material de izolaţie de la Grenfell Tower, care a fost supus la teste de siguranţă şi nu le-a trecut.

De asemenea, autorităţile au testat plăci similare celor folosite la turn şi nici acestea nu au obţinut rezultate satisfăcătoare.

Anchetatorii urmează să stabilească în continuare dacă folosirea acestor materiale a fost ilegală.

Bilanţul oficial al deceselor de la Grenfell Tower este de nouă, în timp ce numărul persoanelor presupuse moarte este de 79.

McCormack a precizat că toate cadavrele întregi din clădire au fost recuperate.

Premierul Theresa May a avertizat că bilanţul victimelor ar putea creşte. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările