Guvernul Austriei dă în judecată Comisia Europeană din cauza centralei nucleare a Ungariei

Guvernul Austriei dă în judecată Comisia Europeană din cauza centralei nucleare a Ungariei

Centrala nucleară Paks

Guvernul austriac vrea să dea în judecată Comisia Europeană pentru că a acordat Ungariei autorizaţia pentru extinderea centralei nucleare Paks, explicând că nu consideră energia nucleară drept o modalitate de contracarare a încălzirii climei, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am stabilit în cadrul guvernului că există suficiente motive pentru a da în judecată“ Comisia Europeană, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului austriac pentru Sustenabilitate.

„Asistenţa Uniunii Europene este permisă doar atunci când sunt proiecte de interes comun european. Din punctul nostru de vedere, energia nucleară nu este o formă sustenabilă de energie şi nici o soluţie pentru contracararea încălzirii climei“, a explicat oficialul austriac.

Comisia Europeană a aprobat în martie 2017 planul Ungariei de a construi încă două reactoare la centrala nucleară Paks cu ajutorul companiei ruse Rosatom. Cele două reactoare noi urmează să dubleze capacitatea centralei de 2.000 de megawaţi. Lucrările de construcţie vor începe în cursul acestui an, iar primul reactor va fi finalizat în 2025.

Termenul-limită pentru contestarea în justiţie a deciziei Comisiei Europene este 25 februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările