Germania. Restricţii dure pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19

Germania. Restricţii dure pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19

Coadă la un centru de vaccinare din Berlin FOTO EPA-EFE

Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel a anunţat joi noi restricţii radicale - o cvasi plasare în carantină - împotriva populaţiei germane nevaccinate împotriva covid-19, relatează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accesul persoanelor nevaccinate în numeroase locuri publice - inclusiv în magazine considerate neesenţiale şi la evenimente - urmează să fie interzis, mai puţin în cazul în care s-au vindecat recent de covid-19.

Persoanele nevaccinate urmează să-şi limiteze contactele, atât la domiciliu, cât şi afară, la maximum alte două persoane din altă gospodărie.

„Cultura şi divertismentul urmează să fie deschise, la nivel naţional, numai acelora care s-au vaccinat sau s-au vindecat” de covid-19, anunţă Merkel.

„Noi am înţeles că situaţia este foarte gravă şi vrem să impunem măsuri suplimentare, în afară de cele impuse deja”, adaugă ea.

Merkel a anunţat, de asemenea, că vaccinarea obligatorie urmează să fie impusă în întreaga Germanie, începând din februarie sau martie 2022, în urma unei dezbateri în Parlament.

Un proiect de lege în acest sens urmează să fie trimis în Parlament.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările