Franţa: Două persoane apropiate şefei Frontului Naţional, Marine Le Pen, reţinute în scandalul angajărilor fictive

Franţa: Două persoane apropiate şefei Frontului Naţional, Marine Le Pen, reţinute în scandalul angajărilor fictive

Thierry Légier (stânga) şi Marine Le Pen Foto: EPA

Bodyguardul candidatei formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, şi şefa de cabinet a acesteia au fost plasaţi miercuri în detenţie provizorie în ancheta privind presupusa utilizare abuzivă de fonduri ale legislativului european pentru plata unor asistenţi parlamentari, a transmis AFP, citând surse apropiate anchetei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Thierry Légier - gardă de corp - şi Catherine Griset - şefa de cabinet a lui Le Pen - au fost audiaţi miercuri dimineaţă la Nanterre de către poliţişti ai Oficiului Anticorupţie.
 
Cei doi pot rămâne în detenţie cel mult 48 de ore, după care fie vor fi puşi în libertate fără a fi urmăriţi în justiţie, fie vor fi prezentaţi unui judecător în vederea unei eventuale inculpări.
 
Ancheta în acest caz a fost declanşată după sesizarea Parlamentului European, conform căreia mai mulţi asistenţi ai europarlamentarilor Frontului Naţional au fost plătiţi de Bruxelles, deşi numele lor figurau şi în organigrama partidului, în Franţa, notează agerpres.ro.
 
În paralel, Parlamentul European i-a cerut şefei Frontului Naţional să returneze 339.946 de euro pe care aceasta i-ar fi utilizat pentru a-i plăti în mod nejustificat pe Thierry Légier, în 2011, şi pe Catherine Griset, în perioada 2010-2016.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările