Expoziţie cu echipamentele militare ruseşti distruse, în Kiev. „Ceea ce se pretinde a fi a doua cea mai puternică armată din lume poate fi înfrântă“ FOTO

Expoziţie cu echipamentele militare ruseşti distruse, în Kiev. „Ceea ce se pretinde a fi a doua cea mai puternică armată din lume poate fi înfrântă“ FOTO

Printre echipamentele militare distruse, expuse în Piaţa Mikhailivska din Kiev, se află inclusiv o turelă de tun BMD-4 FOTO Profimedia

​O expoziţie care prezintă mai multe echipamente militare ruseşti distruse de armata ucraineană a fost inaugurată sâmbătă în Piaţa Mykhailivska, din Kiev, de către ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, şi ministrul ucrainean al afacerilor interne, Denis Monastîrska.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia a fost înfiinţată pentru a sărbători eroismul şi curajul Forţelor Armate şi al întregului sector de securitate şi apărare ucrainean, dar şi să le reamintească ucrainenilor că războiul este încă în desfăşurare, a precizat Oleksii Reznikov, conform ukrinform.net.
 
„Este prea devreme să ne relaxăm. Războiul continuă, iar acum sunt bătălii dificile în regiunea Donbas, regiunea Harkiv şi sudul Ucrainei. Trebuie să arătăm lumii întregi că ceea ce se pretinde a fi a doua cea mai puternică armată din lume poate şi ar trebui să fie înfrântă. Ei trebuie distruşi. Şi expoziţia este doar o dovadă a acestui lucru", a spus ministrul ucrainean al Apărării. 
 
Printre echipamentele militare distruse, expuse în Piaţa Mikhailivska din Kiev, se află inclusiv un tanc T-72B3, o turelă de tun BMD-4, echipamente electronice de securitate (EW)  şi o parte dintr-un Camion blindat Tiger. Iar acestea au fost expuse ca simbol al „invincibilităţii” lor,  după cum a spus Reznikov într-o postare pe Twitter.
 
FOTO EPA-EFE
 
În proiect sunt implicate Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii şi Politicii Informaţionale, Ministerul Dezvoltării Comunitare şi Teritoriale şi Ministerul Afacerilor Veteranilor.
 
   
FOTO Profimedia
 
Între 24 februarie şi 28 mai, Forţele Armate ale Ucrainei au ucis aproximativ 30.000 de militari ruşi.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările