Care este contribuţia europarlamentarilor români? Ce rol va juca România în această reconstrucţie, neaşteptată, a Uniunii Europene? 

Am vorbit, într-un interviu RoZoom Press, despre această temă cu europarlamentarii Rareş Bogdan, PNL, şi Eugen Tomac, PMP. 

Despre noile priorităţi ale UE, despre acordul Schengen, despre păstratea identităţii naţionale a ţărilor membre în cadrul acestei structuri suprastatale. De asemenea, despre politicile de mediu, migraţie si solidaritate. Avem un cuvânt important de spus şi nu ezităm să ne facem auzită vocea, ne-au asigurat cei doi oficiali. 

Am vorbit şi despre Diaspora, dar şi despre cetăţenii români care lucrează temporar în spaţiul european. 

Dialogul a avaut loc în ziua în care se împlineau 30 de ani de la Podul de Flori dintre Basarabia şi România. Un subiect important a fost relaţia României şi a instituţiilor europene cu Republica Moldova. Un mesaj de solidaritate şi de mare atenţie faţă de propaganda antinaţională din aceste teritoriu românesc, vremelnic separat. Viitorul cetăţenilor moldoveni este alături de România, în Uniunea Europeană. 

Va invit să urmăriţi dezbaterea integrală, care a fost urmărită în direct de peste 20 000 de români din toate colţurile lumii:


RoZoom Press este o iniţiativă privată a unor jurnalişti români din străinătate. Ne-am adunat, într-un spaţiu virtual, 6 jurnalişti români din Italia, Spania, Anglia şi Franţa: Miruna Căjvăneanu (Roma, Italia - iniţiatoarea proiectului),  Alina Harja (Londra, Anglia), Cornelia Crîşmaru (Bolonia, Italia), Anca A. Mihai (Roma, Italia), Gelu Vlaşin (Madrid, Spania) şi Ciprian Apetrei (Bretania, Franţa).