Domenico Paviglianiti, „il boss dei boss” al 'Ndrangheta, a fost arestat în Spania după ce a fost căutat timp de doi ani

Domenico Paviglianiti, „il boss dei boss” al 'Ndrangheta, a fost arestat în Spania după ce a fost căutat timp de doi ani

Mafiot / fotografie generică / FOTO Shutterstock

Domenico Paviglianiti, suspectat că este unul dintre liderii puternicului clan mafiot 'Ndrangheta, a fost arestat în Spania, după ce a reuşit să evite autorităţile timp de doi ani.

Paviglianiti, unul dintre cei mai căutaţi oameni din Italia, a fost arestat pe străzile Madridului, conform autorităţilor.

Cunoscut drept „il boss dei boss” (trad. - şeful tuturor şefilor), Paviglianiti - în vârstă de 60 de ani - era căutat pentru rolul jucat în mai multe infracţiuni comise începând cu anii 1980. Printre acestea se numără mai multe acuzaţii de crimă şi trafic de droguri.

Anchetatorii au găsit şase telefoane mobile în casa acestuia în momentul arestării, aproape 6.000 de euro şi o carte de identitate portugheză falsă.

Paviglianiti a fost arestat pentru prima dată în 1996, în Spania. A fost extrădat trei ani mai târziu în Italia, unde a fost pedepsit la închisoare pe viaţă. Cu toate acestea, a reuşit să fie eliberat în 2019, după ce avocaţii săi au identificat o eroare în pronunţarea sentinţei iniţiale. Bărbatul a fugit în Spania, dar în ianuarie 2021, un tribunal italian l-a condamnat din nou la 11 ani de închisoare pentru crimă şi participare la trafic de droguri.

Poliţia consideră că Paviglianiti este capul 'Ndrangheta, fiind persoana care supraveghează livrările de cocaină din America de Sud. 'Ndrangheta este una dintre cele mai puternice organizaţii criminale din lume, controlând cea mai mare parte a traficului de cocaină din Europa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările