Documente secrete ale MI5 arată cum au fost protejaţi suspecţi de pedofilie din Guvernul lui Margaret Thatcher

Documente secrete ale MI5 arată cum au fost protejaţi suspecţi de pedofilie din Guvernul lui Margaret Thatcher

Printre numele vehiculate, suspecte de pedofilie, se numără şi secretarul privat al lui Margaret Thatcher, Peter Morrison

Serviciile secrete britanice MI5 au acoperit mai mulţi membri ai Guvernului condus de Margaret Thatcher, suspectaţi că sunt pedofili, doar pentru a evita ruşinea politică, se arată în documente secrete ale organizaţiei descoperite în arhivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentele secrete ale serviciilor secrete din Marea Britanie, MI5, ar fi fost descoperite în arhivele Guvernului. Potrivit lor, în 1986, şeful MI5 de la acea vreme, Antony Duff, l-a informat pe secretarul Cabinetului, Rober Armstrong, că un membru conservator senior al Parlamentului avea „o predilecţie pentru băieţei“, notează publicaţia Times. 
 
Duff nota într-o scrisoare că serviciile secrete au acceptat explicaţiile parlamentarului care nega aceste informaţii şi că „riscul unei ruşini politice a Guvernului este mai mare decât pericolul privind securitatea“, se arată în scrisoarea şefului MI5.
 
Guvernul britanic a recunoscut existenţa documentelor secrete la câteva luni de când postul de televiziune britanic Sky News a făcut o solicitare în acest sens. 
 
Televiziunea numise câteva figuri proeminente pe scena politică care ar fi fost implicate în scandalul privind abuzul de minori. Printre numele vehiculate se numără şi secretarul privat al lui Margaret Thatcher, Peter Morrison, secretarul de stat Leon Brittan, diplomatul Sir Peter Hayman şi ministrul pentru Irlanda de Nord William van Straubenzee. Toţi cei numiţi sunt decedaţi acum.
 
Sky News a citat un purtător de cuvânt al unei organizaţii privind drepturile copiilor, Societatea Naţională pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Copii (NSCC), care a declarat că aceste dezvăluiri arată că şi oamenii din cele mai înalte funcţii „pur şi simplu nu se gândesc la crimele comise împotriva copiilor“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările