VIDEO Documentarul despre viaţa lui Julian Assange este greu de realizat din cauza lipsei de informaţii

VIDEO Documentarul despre viaţa lui Julian Assange este greu de realizat din cauza lipsei de informaţii

Julian Assange (dreapta) este interpretat în filmul „The Fifth Estate” de actorul Benedict Cumberbatch (stânga)

Fondatorul organizaţiei WikiLeaks, Julian Assange, se ascunde de un an la ambasada Ecuadorului din Londra, deşi a devenit cunoscut tocmai datorită secretelor pe care le-a dezvăluit. Cum ar putea fi realizat un documentar despre viaţa unei persoane care este în acelaşi timp şi celebră, şi închisă? Filmarea primul lungmetraj despre Assange, „The Fifth Estate”, este o provocare importantă pentru regizorul Bill Condon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizorul american Bill Condon, care are o carieră bogată şi diversă (de la musicalul „Chicago”, până la filmul „Saga Amurg: Zori de Zi”), a declarat că are de rezolvat multe probleme pentru a reuşi să dramatizeze viaţa privată a unei persoane care se ascunde de ochii curioşilor.

„(Jullian Assange) Este o persoană care este destul de precaută în ce priveşte informaţiile personale”, a spus regizorul. Recompunerea poveştii de viaţă a lui Assange presupune să încerci să afli oricât de multe lucruri poţi şi să obţii informaţii reale”.

„În cele din urmă, în dramaturgie totul se rezumă la o trăsătură importantă de caracter şi încerci să redai esenţa personajelor. Iar asta se rezumă la propria ta judecată şi mai există momente când trebuie să-ţi imaginezi lucruri care nu au fost documentate, acele momente personale. Atunci când vine vorba de filme, cele mai bune momente sunt cele în care un personaj este singur, în care ii redai gândurile şi cum se simte e atunci când este doar el”, a explicat Condon.

În trailer-ul filmului, Assange (interpretat de actorul britanic Benedict Cumberbatch) spune că „un om moral, un informator” are puterea de a răsturna cele mai puternic regim.

Potrivit tradiţiei stabilite de seria de filme cu informatori (de la „All the Presidents Men” şi „Serpico”, până la„The Insider” şi „Michael Clayton”), certitudinea unei responsabilităţi morale a adevărului alimentează tensiunea din film, iar când eroismul personajelor principale devine cea mai importantă trăsătură.

Cu toate acestea, Julian Assange este un personaj real mult mai complex şi schimbător. Devotamentul său pentru adevărul absolut, dar pus la încercare de egoismul şi de propriile indiscreţii l-au transformat mai degrabă într-un antagonist.

Trailerul filmului „The Fifth Estate”

 


Alte ştiri asemănătoare:

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, negociază Islanda pentru a-i obţine azil politic lui Edward Snowden

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a declarat că se află în contact cu reprezentanţi ai lui Edward Snowden, sursa unor dezvăluiri asupra unor programe americane de supraveghere a comunicaţiilor, cu scopul de a-l ajuta pe fostul spion american să obţină azil în Islanda, relatează AFP.

Julian Assange: WikiLeaks este „mai puternic decât în urmă cu doi ani“

Site-ul WikiLeaks este „mai puternic astăzi decât în urmă cu doi ani“ şi a reuşit să reziste la embargoul bancar impus de Statele Unite cu ajutorul sprijinului internaţional, a declarat Julian Assange.

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, către Eric Schmidt, preşedinte Google: „Nu ne-ar strica informaţii de la Google“

Preşedintele celui mai mare motor de căutare din lume şi fondatorul WikiLeaks au avut o întrevedere secretă în 2011. Conversaţia dintre cei doi a durat aproximativ 5 ore, timp în care au vorbit despre orice, inclusiv despre cum Assange ar vrea informaţii pe care le deţine Google.

Cum arată fondatorul WikiLeaks în varianta sa de cinema

Primele imagini din filmul „The Fifth Estate”, care documentează viaţa lui Julian Assange, au fost date publicităţii astăzi. Fondatorul WikiLeaks este jucat de starul britanic al momenului, Benedict Cumberbatch.

Ajutor pentru WikiLeaks

Fundaţia pentru Libertatea Presei a fost înfiinţată luni de mai multe personalităţi americane, printre care se află şi actorul John Cusack, cu scopul de „a finanţa şi de a susţine organizaţiile atacate pentru faptul că au spus adevărul", precum site-ul WikiLeaks.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările