Comisia Europeană pune la dispoziţia spitalelor 200 de roboţi pentru dezinfectare

Comisia Europeană pune la dispoziţia spitalelor 200 de roboţi pentru dezinfectare

FOTO EPA-EFE

Comisia Europeană a decis să cumpere 200 de roboţi destinaţi dezinfectării spitalelor. Aceştia folosesc lumina ultavioletă şi pot dezinfecta saloanele pentru pacienţi în 15 minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat, Comisia Europeană (CE) anunţă că a decis să vină în sprijinul unor spitale care şi-au manifestat interesul pentru roboţii ce pot fi folosiţi la dezinfectare. CE explică şi felul în care acţionează un astfel de robot.

„Spitalele din majoritatea statelor membre şi-au exprimat nevoia şi interesul de a primi aceşti roboţi, care pot dezinfecta camerele standard pentru pacienţi utilizând lumina ultravioletă, într-un timp scurt chiar şi de numai 15 minute, contribuind astfel la prevenirea şi reducerea răspândirii virusului. Procesul este controlat de un operator situat în afara spaţiului care urmează să fie dezinfectat, pentru a se evita orice expunere la lumina UV”, se arată în comunicatul Executivului european.

„Dezvoltarea de tehnologii poate crea vectori ai schimbării, un bun exemplu în acest sens fiind roboţii pentru dezinfectare. Salut această acţiune menită să ajute spitalele noastre din Europa să reducă riscul de infectare - un pas important în combaterea răspândirii coronavirusului”, notează vicepreşedinta CE Margrethe Vestager, citată în comunicat.

Roboţii vor fi achiziţionaţi şi livraţi în următoarele săptămâni. Conform Comisiei Europene, un buget specific de până la 12 milioane de euro este disponibil în acest sens prin Instrumentul de sprijin de urgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările