Cea mai bătrână girafă mascul din Europa a murit. Câţi ani ar fi împlinit Kimber în iunie

Cea mai bătrână girafă mascul din Europa a murit. Câţi ani ar fi împlinit Kimber în iunie

Kimbar ar fi împlinit în iunie 28 de ani. FOTO Facebook Zoo Viena Schonbrunn

Cea mai bătrână girafă mascul din Europa a fost eutanasiată deoarece suferea de dureri articulare severe care nu mai puteau fi atenuate cu ajutorul medicamentelor, a informat sâmbătă Grădina Zoologică din Viena, potrivit Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Girafele, în special masculii, trăiesc rareori peste 20 de ani. Era, deci, clar pentru noi toţi că ziua despărţirii putea veni oricând. Cu toate acestea, suntem extrem de trişti", a declarat o purtătoare de cuvânt a grădinii zoologice, Johanna Bukovsky.

Kimbar ar fi împlinit 28 de ani în iunie. Dieta lui Kimbar conţinea fân fiert şi legume tocate deoarece dinţii săi erau extrem de tociţi. Potrivit sursei citate girafa se bucura mai ales atunci când era periat cu o mătură pe gât, piept şi burtă.
 
Girafa s-a născut în 1993 la o grădină zoologică din Olanda, dar a fost adusă la Grădina Zoologică din Viena când avea 2 ani, în cadrul unui program de reproducere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările