Ce le-a transmis Zelenski liderilor G7 despre reluarea negocierilor ruso-ucrainene

Ce le-a transmis Zelenski liderilor G7 despre reluarea negocierilor ruso-ucrainene

Volodimir Zelenski adresându-se liderilor G7 FOTO EPA-EFE

Volodimir Zelenski consideră că Ucraina trebuie mai întâi să-şi consolideze poziţiile pe plan militar înainte de a relua negocierile de pace cu Rusia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Preşedintele Zelenski le-a dat tuturor un răspuns care a fost foarte clar, şi anume că încă nu este momentul potrivit pentru negociere. Ucraina va negocia când va fi în poziţia să facă acest lucru, adică atunci când ea va fi restabilit o poziţie de forţă” pe plan militar, a anunţat Palatul Elysee, referindu-se la intervenţia video avută de şeful statului ucrainean la summitul liderilor G7.
 
Totodată, Volodimir Zelenski a insistat asupra „necesităţii unui sprijin deplin, foarte operaţional pentru Ucraina”, care să permită „restabilirea integrităţii teritoriale” a ţării sale, comunică Palatul Elysee, potrivit AFP.

Preşedintele ucrainean a cerut mai multe echipamente militare, „astfel încât Ucraina să poată opri înaintarea Rusiei şi să-i împingă pe ruşi dincolo de liniile din februarie”, când a început agresiunea lui Putin împotriva ţării vecine.
 
Preşedinţia franceză a ţinut să sublinieze că Emmanuel Macron „a spus foarte clar că nimic din ceea ce priveşte Ucraina nu va fi decis fără Ucraina” şi că acesteia îi „revine să stabilească momentul când poate intra în negocieri cu Rusia”.
 
Negocierile ruso-ucrainene sunt suspendate din data de 29 martie în urma descoperirii atrocităţilor făcute de soldaţii ruşi în localităţile ocupate temporar în jurul Kievului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările