Călugării români de pe Muntele Athos, despre focarul de COVID-19: „Este o ştire falsă“

Călugării români de pe Muntele Athos, despre focarul de COVID-19: „Este o ştire falsă“

Între mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au fost vaccinaţi.

Stareţul arhim. Atanasie Prodromitul, de pe Muntele Athos, spune că informaţia care a apărut în presa din România despre focarul de COVID-19 este una falsă.

„Am aflat cu îngrijorare că în presa din România circulă informaţii despre îmbolnăvirea în masă a călugărilor nevaccinaţi de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din ţară şi nu numai, ne contactează îngrijoraţi, iar unii îşi anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv. Ţinem să-i liniştim şi să le mulţumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă această şite este una falsă.
 
Ştirea a fost preluată de pe un site vaccinist din Grecia, preluat de un altul de limbă engleză. Toţi monahii români cu care ne-am consultat dar şi cei de alte naţionalităţi au afirmat că NIMENI nu este bolnav de Covid 19, nimeni nu se află la terapie intensivă şi nimeni nu a decedat“, scrie stareţul arhim. Atanasie Prodromitul.  
 
 
Conform unui raport, a fost înregistrată o creştere importantă a numărului de infecţii în mănăstirile din Grecia, cu mii de cazuri între călugări şi mai multe zeci dintre ei fiind internaţi în unităţile de terapie intensivă.
 
Muntele Athos este o zonă de interes deosebit, aici 50% din populaţie fiind infectată. În mănăstirea Petrinou Dasou din Thessaly a fost înregistrat un deces asociat Covid-19, în timp ce 25 de persoane au fost spitalizate. Câţiva dintre cei internaţi provin de la mănăstirea Meteora.
 
În Agios Nektarios din Aegina, au fost înregistrate 16 cazuri de îmbolnăvire, iar în mănăstiri din Evros şi Evia a fost confirmat câte un deces. Pe de altă parte, între mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au fost vaccinaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările