Brit Awards 2020: Lewis Capaldi şi Dave, marii caştigători ai galei de la Londra

Brit Awards 2020: Lewis Capaldi şi Dave, marii caştigători ai galei de la Londra

Foto AFP

Premiile industriei muzicale Britanice s-au decernat marţi pe O2 Arena din Londra. Ceremonia Brit Awards se află la a 40-a ediţie, marii câştigători ai serii fiind rapperul Dave şi cântăreţul scoţian Lewis Capaldi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul decernării premiilor industriei muzicale Britanice, difuzată în direct pe Youtube, cântăreţul scoţian Lewis Capaldi a câştigat premiul pentru "cel mai bun artist debutant" si "cantecul anului" cu piesa "Someone you loved". Această piesă a ţinut "capul de afiş" al topului britanic timp de şapte săptămâni.

Dave a câştigat premiul pentru "albumul britanic al anului" cu "Psychodrama", albumul de debut al rapperului londonez. Albumul a fost conceput sub forma unei sesiuni muzicale de consiliere psihologică ce a avut în prim plan teme delicate despre tulburările mintale, închisoare, condiţiile sociale ale oamenilor săraci şi relaţiile toxice, relatează Agerpres. Criticii au lăudat proiectul discografic al rapperului care a fost recompensat şi cu Mercury Prize anul trecut. 

În cadrul galei, ajunsă la a 40-a ediţie, sunt oferite 9 premii. Piesa de rezistenţă a acestei ceremonii este dată de recitalurile live. Pe scenă au urcat, anul acesta, artiştii Lizzo, Lewis Capaldi, Harry Styles şi Mabel, în prima parte a serii. Billie Eilish a făcut spectacol cu melodia de pe coloana sonoră a următorului film James Bond, "No time to die". Seara s-a încheiat cu recitalul lui Rod Stewart. 

Iată lista completă a câştigătorilor:

Cel mai bun album - Dave "Psychodrama"

Cea mai bună cântăreaţă britanică - Mabel

Cel mai bun cântăreţ britanic - Stormzy

Cea mai bună trupă britanică - Foals

Debutul anului - Lewis Capaldi

Cel mai bun cântec - Lewis Capaldi – „Someone You Loved"

Cea mai bună cântăreaţă solo – internaţional - Billie Eilish

Cel mai bun cântăreaţ solo – internaţional - Tyler the Creator

Rising Star - Celeste

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: