Baconschi a primit de la ministrul moldovean de interne sârmă ghimpată din gardul de pe Prut

Baconschi a primit de la ministrul moldovean de interne sârmă ghimpată din gardul de pe Prut

Teodor Baconschi

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi  a primit de la ministrul moldovean de interne, Victor Catan un cadou simbolic, o bucată de sârmă ghimpată din gardul de pe Prut care a separat Romania de Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sârma a fost tăiată la "sfârştiul unui proces lung de despărţire", într-o ceremonie din februarie, în care primele bucăţi de sârmă au fost tăiate de premierul Vlad Filat şi de ministrul Vasile Blaga.

La primirea cadoului, Baconschi a spus că "am reuşit să demontăm şi această reţea de sârmă ghimpată" şi a promis că va păstra mereu cadoul pentru a-şi aminti de "un trecut la care nu vrem să revenim".

Şi ministrul Vasile Blaga a primit un astfel de cadou, în urmă cu o zi. Dar primul schimb de sârmă s-a petrecut în februarie când Vlad Filat împreună cu Vasile Blaga au redeschis punctul de forntieră Rădauţi Prut-Lipcani, care fusese închis timp de 60 de ani.

Autorităţile au spus că gardul de sârmă ghimpată, care avea o lungime de aproximativ 360 de km, va fi topit, iar metalul rezultat va fi folosit pentru construirea unor poduri care vor lega cele două maluri ale Prutului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările