Austria nu mai acceptă certificatele verzi cu vaccinul Johnson&Johnson. Care este motivul

Austria nu mai acceptă certificatele verzi cu vaccinul Johnson&Johnson. Care este motivul

FOTO: AFP

Guvernul din Austria a decis luni că certificatele verzi COVID-19 cu vaccinul Johnson&Johnson nu mai sunt valabile pe teritoriul ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Majoritatea persoanelor vaccinate anti-COVID-19 din Germania s-au infectat cu acest virus deşi au primit serul Johnson & Johnson, au remarcat experţii sanitari din această ţară în luna octombrie, potrivit Agerpres. 

Între timp, guvernul austriac a menţinut decizia de a renunţa la vaccinul Johnson&Johnson după ce a primit date suplimentare care sugerează că acest vaccin are o eficacitate mai redusă şi faţă de noua variantă Omicron, în comparaţie cu serurile pe bază de ARN mesager. 

Cele circa 260.000 de persoane imunizate în Austria cu serul Johnson & Johnson au fost notificate atunci că certificatul lor verde va expira începând din 3 ianuarie, iar pentru a-l putea folosi în continuare trebuie să se imunizeze preferabil cu un vaccin ARN mesager, Pfizer sau Moderna, scrie presa locală austriacă. 

Cu toate acestea, aproximativ 75.000 dintre persoanele notificate încă nu s-au vaccinat din nou.

Danemarca, Finlanda şi Slovenia au renunţat de asemenea la administrarea vaccinului Johnson & Johnson.

Totuşi, cercetători sud-africani în colaborare cu compania Johnson & Johnson au susţinut joi că o a doua doză din acest vaccin oferă o protecţie de până la 85% în faţa variantei Omicron.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările