Virusolog: Vârful valului Omicron ar putea fi atins în Italia la sfârşitul lunii ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele fundaţiei sanitare italiene GIMBE, Nino Cartabellotta, a subliniat că se impun măsuri de ''încetinire a circulaţiei virusului'' Foto: Arhivă
Preşedintele fundaţiei sanitare italiene GIMBE, Nino Cartabellotta, a subliniat că se impun măsuri de ''încetinire a circulaţiei virusului'' Foto: Arhivă

În Italia, vârful noului val pandemic alimentat de varianta Omicron a coronavirusului va fi atins la sfârşitul lunii ianuarie, a afirmat, luni, unul dintre cei mai reputaţi virusologi italieni, Massimo Galli, relatează agenţia EFE.

Italia a înregistrat vineri un bilanţ zilnic record de 144.243 de noi cazuri de COVID-19. În ultimele zile s-au efectuat mai puţine teste, dar s-au înregistrat proporţional mai multe contagieri pentru că în timpul sărbătorilor numai persoanele cu simptome sau contacţii lor apropiaţi au mers să se testeze. Dar în zilele următoare va continua tendinţa de creştere a contaminărilor, alimentată de transmiterea rapidă a variantei Omicron, a explicat Galli la postul public de radio italian, conform Agerpres.

În acest timp, preşedintele fundaţiei sanitare italiene GIMBE, Nino Cartabellotta, a subliniat că se impun măsuri de ''încetinire a circulaţiei virusului'' pentru a evita saturarea spitalelor. Chiar dacă acum administrarea dozei ''booster'' de vaccin anti-COVID-19 contribuie la atenuarea presiunii asupra sistemului sanitar, situaţia se poate înrăutăţi din cauza numărului mare de infectări. 

Guvernul condus de Mario Draghi a decis începând de luni intrarea întregii ţări în ''zona galbenă'', adică nivelul al doilea de restricţii antiepidemice, ce prevede, printre altele, purtarea măştii şi în spaţiile deschise sau limitarea la patru a numărului persoanelor care pot sta la o masă în baruri sau restaurante.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri