Alt candidat la postul de comisar european are probleme. Didier Reynders, propus de Belgia, acuzat de corupţie

Alt candidat la postul de comisar european are probleme. Didier Reynders, propus de Belgia, acuzat de corupţie

Didier Reynders

Didier Reynders, fost ministru de Externe al Belgiei, care a fost propus pentru funcţia de comisar european pe Justiţie, este acuzat de corupţie şi spălare de bani, însă oficial respinge învinuirile, scrie politico.eu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ziarului De Tijd, acuzaţiile sunt legate de construirea Ambasadei Belgiei din Kinshasa, închirierea sediului Poliţiei federale şi de alte fapte. 
 
Investigaţiile preliminare în cazul acestuia, făcute de Poliţie sub supravegherea unui procuror, măresc lista altor nominalizaţi pentru poziţia de comisar european asupra cărora planează suspiciuni.  
 
Ancheta arată că Reynders a primit sau spălat bani printr-o schemă care implica achiziţionarea de obiecte de artă şi imobiliare, unele dintre tranzacţii fiind făcute prin pradisuri fiscale. 
 
Reynders, un liberal francofon care a ocupat şi funcţia de vicepremier şi ministru al Apărării, şi care a avut un cuvânt de spus în domeniul Finanţelor, le-a declarat jurnaliştilor: "Nu ştiu absolut nimic despre investigaţie". 
 
Reynders a luat legătura cu avocaţii pentru a contacta procurorii ca să îşi apere drepturile şi să respingă acuzaţiile. 
 
Totul a pornit de la o informaţie furnizată de un agent belgian de informaţie din domeniul economic, transmite De Tijd. 
 
Un purtător de cuvânt al lui Reynders, John Hendrickx, a sugerat că acuzaţiile fac parte dintr-o campanie necinstită pentru a discredita ministerul. "Poate că este din nou un montaj al aceluiaşi om răuvoitor care constant încearcă să distrugă", a spus el. 
 
Biroul procurorilor de la Bruxelles a confirmat pentru Politico că o investigaţie cu privire la Reynders este în desfăşurare şi că informaţiile din De Tijd sunt exacte. 
 
Procurorii au subliniat că măsuri mai radicale, precum percheziţii la domiciliu ar putea avea loc, dacă ancheta iniţială va conduce către o anchetă judiciară completă. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările