Agenţia Europeană a Medicamentului va lua marţi o decizie asupra utilizării vaccinului Johnson & Johnson

Agenţia Europeană a Medicamentului va lua marţi o decizie asupra utilizării vaccinului Johnson & Johnson

Vaccin Johnson & Johnson / FOTO Shutterstock

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că va lua marţi o decizie  cu privire la vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania americană Johnson & Johnson, a cărui utilizare a fost suspendată recent în Statele Unite şi în Europa din cauza apariţiei unor cazuri rare de formare de cheaguri sangvine.

Ştiri pe aceeaşi temă

EMA a transmis că va organiza pe 20 aprilie, de la ora 15:00 GMT (18:00, ora României), „ o conferinţă de presă online despre concluziile raportului său de evaluare a siguranţei” vaccinului Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză.

Autorităţile americane din domeniul sănătăţii au recomandat marţi „o pauză” în utilizarea vaccinului Johnson & Johnson pentru a permite realizarea unei anchete ce vizează apariţia unor cazuri grave de cheaguri sangvine la mai multe persoane vaccinate cu acest ser în Statele Unite, relatează AFP.

Respectiva suspendare a fost prelungită în ziua următoare cu cel puţin o săptămână, după ce experţii dintr-un grup de analiză au anunţat că vor avea nevoie de mai mult timp pentru a investiga acele cazuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările