Şoferul taxiului care a explodat în faţa spitalului din Liverpool, erou în Marea Britanie după ce a încuiat atacatorul în maşină: „A salvat numeroase vieţi”

Şoferul taxiului care a explodat în faţa spitalului din Liverpool, erou în Marea Britanie după ce a încuiat atacatorul în maşină: „A salvat numeroase vieţi”

Foto: Arhivă

„Eforturile eroice” ale unui şofer de taxi din Liverpool au evitat ceea ce ar fi putut fi un „dezastru groaznic” în Duminica Amintirii, a spus primarul oraşului, Joanne Anderson.

Ştiri pe aceeaşi temă

David Perry, şoferul taxiului, rănit în explozie este salutat drept un „erou”  şi este lăudat pentru prezenţa de spirit şi curajul de care a dat dovadă.

Explozia, catalogată drept incident terorist şi în urma căreia pasagerul din taxi a murit, iar şoferul a suferit răni care nu îi pun viaţa în pericol, a avut loc duminică înainte de ora locală 11.00 (13.00, ora României), când în Marea Britanie erau comemorate victimele războaielor, conform BBC.

Maşina a explodat la scurt timp după ce a fost oprită chiar în faţa spitalului de femei din Liverpool, iar şoferul a ieşit din automobil chiar înaintea exploziei.

„Şoferul de taxi, în eforturile sale eroice, a reuşit să evite ceea ce ar fi putut fi un dezastru absolut îngrozitor. Taximetristul a încuiat uşile. Mulţumirile noastre se îndreaptă către el”, a declarat primarul oraşului, Joanne Anderson. „Şoferul de taxi a încuiat uşile – îi mulţumim”.

Ma mulţi oameni oameni oraş care lucrează în domeniul taximetriei au început o strângere de fonduri, adunând peste 18.000 de lire sterline. Organizatorul Jenny Phillips a spus că apelul a fost „pur şi simplu pentru a ajuta o familie şi un om bun care nu merita acest lucru şi trebuie să se recupereze, dar merită o medalie pentru acţiunile sale”.

Ea a spus pentru Liverpool Echo: „Am aşteptat până când am aflat mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat şi am fost şocaţi”.

Russ Jackson, şeful Poliţiei Antiterorism North West, a declarat că a vorbit cu şoferul taxiului, care era încă „zguduit şi rănit”, astfel că nu a primit încă o relatare completă a acestuia despre cele întâmplate.

Premierul Boris Johnson l-a lăudat pe şofer

„Se pare că şoferul de taxi a dat dovadă de o prezenţă de spirit şi un curaj incredibile”, a declarat premierul britanic.

Patru bărbaţi au fost arestaţi în temeiul Legii privind terorismul.

Un echipaj de poliţie se află încă la Spitalului de Femei din Liverpool, care este în continuare deschis pentru pacienţi. Vizitele au fost anulate până la un nou anunţ, a spus spitalul.

„Acesta este şoferul de taxi din Liverpool, David Perry, care a blocat un terorist de «Duminica Amintirii» în taxiul său cu câteva secunde înainte ca atacatorul să detoneze un dispozitiv exploziv chiar în faţa unei maternităţi. Acţiunile lui David au salvat cu siguranţă multe vieţi. El este, în mod clar, un erou”, a scris jurnalistul britanic Piers Morgan pe contul său de Twitter, publicând şi o  imagine cu taximetristul David Perry.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările