VIDEO Primele imagini cu drona invizibilă chineză Sky Hawk, în zbor. Seamănă izbitor cu bombardierul american B-2

VIDEO Primele imagini cu drona invizibilă chineză Sky Hawk, în zbor. Seamănă izbitor cu bombardierul american B-2

Drona chineză Skay Hawk

Noua dronă chineză Sky Hawk a fost prezentată pentru prima dată în zbor de televiziunea naţională chineză. Aparatul are multe în comun cu faimosul bombardier invizibil american B-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Beijingul a dat publicităţii pentru prima dată un filmulet în care este prezentată în zbor drona de ultimă generaţie Sky Hawk, dezvoltată de complexul militaro-industrial chinez. Drona militară experimentală "invizibilă" este concepută pentru a spori capacităţile armatei chinezei în misiuni de luptă şi de recunoaştere.
 
Într-un videoclip prezentat de către postul de televiziune public CCTV putem vedea cum drona decolează de pe o pistă şi aterizează într-o locaţie secretă. Sunt prezentate, de asemenea, imagini cu manevrele aparatului de zbor în aer şi cu întreţinerea  la sol.
 
Dezvoltată de compania chineză CASC (Societatea de Stiinţe şi Tehnologii Aerospaţiale din China), Sky Hawk a efectuat primul zbor în februarie, dar nici o imagine de la acel eveniment nu a fost difuzat până acum.
Drona a fost prezentată la un spectacol aerian la Zhuhai, în sudul Chinei, în noiembrie anul trecut. Designul său seamănă izbitor cu bombardierul invizibil american B-2. Misiunea dronei este de a efectua misiuni de recunoaştere şi patrulare "în medii ostile", a informat presa chineză.
 
Forma sa neobişnuită o face invizibilă pentru radarul inamic şi-i conferă „capabilităţi de atac şi de apărare îmbunătăţite“ atunci când este trimisă în luptă, a declarat proiectantul şef, Ma Hongzhong.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: